icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eenvoudig tot €700 besparen op aankoop fiets

Nieuws|Consumenten die een fiets kopen kunnen €50 tot €700 goedkoper uit zijn als zij online goed prijzen vergelijken, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de populairste merken besparen consumenten gemiddeld €350.    

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:25 april 2017

besparen op aankoop fiets

De Consumentenbond peilde voor de Consumentengids van mei 2017 (pdf) de prijzen van ‘gewone’ en elektrische fietsen bij internet fietsenwinkels. In de prijspeiling komt Fietsconcurrent.nl als goedkoopste uit de bus; de prijzen liggen daar 9% onder het gemiddelde. De websites van de stenen fietswinkels zijn het duurst met prijzen die 9 tot 16% hoger zijn dan het gemiddelde. De concurrentie is het grootst bij de merken Batavus, Gazelle en Sparta. Tussen de laagste en de hoogste (advies)prijs bij deze merken zit gemiddeld bijna 30%. Bij Cortina en Koga zijn de prijsverschillen met respectievelijk 13% en 5% veel kleiner. Voor de Koga-fietsen wordt het vaakst de adviesprijs gehanteerd.

Levering

Meestal is de levering niet bij de prijs inbegrepen en liggen de bezorgkosten rond de €30. Alleen Fietsenstunt.nl en Fietsonline.com verzenden altijd gratis. Bij Fietsenwinkel.nl, Fietsenstunt.nl en Fietsophetnet.nl moeten consumenten betalen als zij de fiets  zelf afhalen. De meeste internet fietswinkels hebben één of meerdere stenen vestigingen en/of onderhoudspunten. Fietsonline.com heeft er maar liefst 200, Hollandbikeshop.nl heeft er als enige geen.

Lees ook:

 

Nieuw & interessant

 • hotel-laagsteprjisgarantie
  Nieuws  |  27 feb.

  Kamer via hotel vaak goedkoper dan via boekingssite

  Consumenten die zoeken naar een goedkope hotelkamer doen er goed aan om verder te kijken dan boekingsites. Hotels bieden hun kamers regelmatig goedkoper aan via hun eigen site. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • parkeer apps artikel
  15 mei.

  Parkeerapps

  Met een parkeerapp op je smartphone kun je in veel gemeenten betalen. Dat is een gemakkelijk alternatief voor de parkeerautomaat. Dit zijn de voordelen, nadelen en de beste parkeerapps.
 • dyme-app
  Eerste indruk  |  29 mrt.

  Dyme

  Dyme is een app die je vaste lasten inzichtelijk maakt en waarmee je abonnementen kunt opzeggen of overstappen. Lees de update.
 • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
  3 aug.

  Voordeelverpakkingen

  Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt.