Online hulpmiddel geeft inzage in financiën
Nieuws|Wijzer in Geldzaken heeft een online hulpmiddel gelanceerd waarmee je als consument de (financiële) gevolgen kunt zien van allerlei overheidsregels.

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:13 januari 2014
Wat betekent dit voor mij? is een programmaatje op de de website van Wijzer in Geldzaken waarmee je kunt uitrekenen wat bepaalde overheidsmaatregelen betekenen voor jouw persoonlijke situatie. Puntsgewijs wordt inzichtelijk gemaakt wat er verandert, welke financiële gevolgen dit heeft en wat je kunt doen.
Vragenlijst invullen
De consument moet eerst een paar vragen invullen over zijn persoonlijke situatie zoals heb je een baan, uitkering of studiefinanciering, wel of geen eigen huis, de gezinssamenstelling, de leeftijd van eventuele kinderen, krijg je bijvoorbeeld zorgtoeslag en heb je een auto. Daarna zie je wat de overheidsmaatregelen voor effect hebben op jouw leven. Zo weet je tot welke leeftijd je moet doorwerken voordat je AOW krijgt, dat je meer belasting op brandstof gaat betalen en dat de verkeersboetes met 2,8% stijgen. Je vindt handige rekenhulpen voor heffingskortingen en je kunt zélf je voorlopige aanslag uitrekenen.
Inzage in huishoudportemonnee
Deze online tool is ontwikkeld in samenwerking met het Nibud en moet mensen meer inzage geven in hun persoonlijke financiële situatie. Als je alle vragen hebt beantwoord krijg je een persoonlijk overzicht dat je kunt printen, opslaan of mailen.
Nieuw & interessant
- Nieuws | 24 okt.
Veel verkeerd geprijsde artikelen in supermarkt
Gemiddeld 1 op de 8 producten in de supermarkt heeft bij de kassa een andere prijs dan in de winkel. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond. Jumbo en Albert Heijn spanden de kroon: 22% van de artikelen waren fout geprijsd. - Nieuws | 25 aug.
Prijsverschil tussen A-merk en huismerk steeds groter
Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken groeit. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Was het verschil in 2014 nog 24%, nu zijn huismerkartikelen gemiddeld 45% goedkoper, met uitschieters tot bijna 80%. - Nieuws | 27 feb.
Kamer via hotel vaak goedkoper dan via boekingssite
Consumenten die zoeken naar een goedkope hotelkamer doen er goed aan om verder te kijken dan boekingsites. Hotels bieden hun kamers regelmatig goedkoper aan via hun eigen site. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. - 15 mei.
Parkeerapps
Met een parkeerapp op je smartphone kun je in veel gemeenten betalen. Dat is een gemakkelijk alternatief voor de parkeerautomaat. Dit zijn de voordelen, nadelen en de beste parkeerapps.