icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

2017

10 augustus 2017

Zoom en millimeters

Er is iets lastig aan de millimeterwaarden die op de lens en in de naam van de lens staan. We leggen uit hoe dat zit en waarom het belangrijk is.

5 juli 2017

Goedkope lenzen voor je fotocamera

Voor je systeemcamera of spiegelreflex heb je mogelijk alleen de meegeleverde lens. Wat wordt je volgende lens?

2016

Nieuws | 31 oktober 2016

Test fotocamera's aangepast

Begin november 2016 is onze test van fotocamera's aangepast. Daardoor is het Testoordeel van eerder geteste camera's soms ook bijgesteld.

1 augustus 2016

Wat kan ik het beste doen voor ik garantie bijkoop?

In sommige winkels is het mogelijk om garantie bij te kopen. De verkoper of fabrikant biedt dan zelf extra garantie aan of brengt dit onder bij een verzekeringsmaatschappij (verzekerde garantie).

1 augustus 2016

De geschillencommissie

Heb je een verkoper in gebreke gesteld per brief en na 4 weken nog geen reactie ontvangen? Of is je klacht niet naar tevredenheid afgehandeld? Dan kun je je klacht voorleggen aan een geschillencommissie.

1 augustus 2016

Hoe schrijf ik een klachtenbrief aan de verkoper?

Ben je er in een gesprek met de verkoper niet uitgekomen? Of heb je besloten meteen een brief te schrijven? Stel dan in een brief de verkoper in gebreke vanwege niet nagekomen afspraken.

1 augustus 2016

Hoe kan ik het beste klagen bij de verkoper?

Ben je niet goed behandeld door een verkoper? Of houdt een bedrijf zich niet aan de afspraken? Leg dan eerst in een gesprek de klacht voor aan de verkoper.

1 augustus 2016

Garantieverzekering

Veel winkeliers bieden bij de aankoop van elektronica, witgoed en andere kostbare producten de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten tegen zaken die niet door wettelijke garantie worden gedekt.

1 augustus 2016

Mijn cameralens gaat kapot na de garantieperiode. Wat kan ik doen?

Volgens de wet heb je recht op een deugdelijk product. Dat betekent dat het product moet voldoen aan de verwachting die je ervan mag hebben. Als de verkoper je niet wil helpen omdat de garantie is verlopen, kun je hem aanspreken omdat het product ondeugdelijk is.

1 augustus 2016

Mijn cameralens gaat kapot binnen de garantieperiode. Wat kan ik doen?

Je hebt wettelijk recht op een deugdelijk (goed) product. Dat betekent dat het product moet voldoen aan de verwachting die je ervan mag hebben. Gaat het product in die periode stuk, dan heb je recht op gratis reparatie of vervanging. Je moet het product wel normaal gebruikt hebben

20 juni 2016

Oude lens op nieuwe camera

Als je een nieuwe spiegelreflex of systeemcamera van een ander merk koopt, passen de lenzen van je oude camera zeer waarschijnlijk niet op je nieuwe. Voor een paar tientjes kun je met een lensadapter, die je plaatst tussen de camera en de lens, je oude lenzen hergebruiken. Het is niet de meest gebruiksvriendelijke, maar wel de goedkoopste optie om je mogelijkheden uit te breiden.

16 juni 2016

Perspectief, afstand en zoom

Welk effect heeft een andere lens op je foto's? We laten zien wat er gebeurt bij het maken van een foto vanaf verschillende afstanden.

16 juni 2016

Lichtsterke lens

Bij weinig licht heb je veel voordelen van een lichtsterke lens. Een lichtsterke lens heeft ook meer mogelijkheden voor het foto's met een vage achtergrond. Welke objectieven zijn lichtsterk en wat houdt dat eigenlijk in?

16 juni 2016

Welke lens voor welke foto

Welke lens het best bij jou past, hangt af van de soort foto's die je het liefst maakt. Hieronder zie je welk zoombereik past bij welk soort fotografie, van groothoek tot telelens.

16 juni 2016

Soorten cameralenzen

Cameralenzen zijn er in vele soorten en maten. We leggen uit hoe je in de vergelijker de juiste soort kiest.

16 juni 2016

Welke lens op mijn camera

Niet elk lens - of beter gezegd objectief - past op elke camera. Voor het ene type camera zijn veel meer lenzen dan voor het andere. Maar voor elke camerasoort is voldoende variatie beschikbaar.

16 juni 2016

Snelkiezer cameralenzen

Welke lens zoek je? Met deze 'Snelkiezer' kom je snel bij een selectie van lenzen in onze vergelijker. Pas daarna de filters in de vergelijker aan voor een advies op maat.

16 juni 2016

Hoe wij testen

Wij hebben verschillende cameralenzen getest op onder anderen lichtsterkte, diepte, scherpte, vertekening en uitlijning. Op deze pagina leggen we uit hoe we hebben getest en hoe we tot onze testoordelen zijn gekomen.

14 juni 2016

Gebruikstips voor je cameralens

Deze gebruikstips laten de verschillen zien tussen bepaalde keuzes tijdens het fotograferen met cameralenzen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in