icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Forums Consumentenzaken Overige consumentenzaken Geloof niet elke review!
 

Gesloten: Overige consumentenzaken

1

Gesloten Poll Geloof niet elke review!

Reviews zijn goud waard. Ze helpen consumenten bij hun keuze en kunnen de kas van bedrijven laten rinkelen. Helaas zijn niet alle reviews even eerlijk. We onderzochten hoe diverse bekende webwinkels en vergelijkingssites misbruik van reviews tegengaan, inclusief onze eigen site Consumentenbond.nl. En hoe kom je er zelf achter of een review te vertrouwen is? Bekijk hier tips en het onderzoek!

Gebruik jij reviews van andere consumenten voordat je iets koopt?

0 van 0 gebruikers vinden dit leuk
Gesloten
19 stemmen (28%)
26 stemmen (39%)
18 stemmen (27%)
3 stemmen (4%)
4

RE: Geloof niet elke review!

Er zijn webwinkels die geen enkele negatieve review plaatsen. Goed voorbeeld hiervan is Body en Fitshop. Ze hebben een heel voorwaardenpakket waaraan positieve en negatieve reviews moeten voldoen, maar voor het gemak hanteren ze die regels alleen bij de negatieve. https://www.bodyenfitshop.nl/richtlijnen-reviews/ Deze richtlijnen vind je trouwens niet zomaar, alleen via omwegen.

Ik had een product gekocht, een shakebeker, die lekte als je hem mee zou nemen. Gelukkig had ik er de eerste maal een platic zak omheen gedaan, voor het geval dat... Het vervangende product lekte ook. Het was mij duidelijk wat hier de oorzaak van was; er ontbrak een afdichtende rubberen ring.

Zelf schrijf ik zeer gedetailleerde reviews, volledig naar waarheid en pas na enige tijd gebruikt te hebben. Mijn review voldeed in feite aan al hun eisen, maar werd niet geplaatst. Na telefonisch contact werd mij verteld dat dit om een fabricagefout ging, dus dat behoefde geen review... Vreemd, ze bleven het verkopen. Als ik dit had gelezen van een ander had ik het niet gekocht natuurlijk. Als je het ding gewoon thuis zou gebruiken zou er waarschijnlijk niets aan de hand zijn. Die positieve reacties bleven dus wél staan.

Op o.a. Trustpilot las ik veel meer reacties over het niet plaastsen van negatieve reviews. Wel vreemd dat ze zinloze reviews als "voldoet aan de verwachtingen" etc wél plaatsen, terwijl dit toch ook niet aan hun eisen voldoet.

0 van 0 gebruikers vinden dit leuk
chinese webwinkel

Winkelen bij Chinese webwinkels

Ze zijn superpopulair door hun scherpe prijsjes. Maar nog niet iedereen durft het aan een bestelling uit China te doen. Heb jij het al eens uitgeprobeerd?

Wat is jouw ervaring?