! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Corona

Over je rechten rondom annuleringen, de financiële gevolgen, oplichting en prettig thuiswerken.

Laatste nieuws

 • Wachtruimten ziekenhuis
  25 mei.

  Stijgende kosten door uitgestelde ziekenhuisbehandeling

  ZORG - Patiënten van wie de ziekenhuisbehandeling is uitgesteld vanwege de coronacrisis, gaan mogelijk extra betalen. Dat komt omdat in sommige gevallen het eigen risico van zowel 2019 als 2020 wordt aangesproken. Dit blijkt uit navraag van BNR Nieuwsradio aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 • klm-vliegtuig-nieuws
  14 mei.

  Corona en reisvouchers

  REISVOUCHERS - Minister Van Nieuwenhuizen grijpt tóch in als luchtvaartmaatschappijen weigeren hun klanten geld terug te betalen bij een geannuleerde vlucht. Maar nog niet alles is geregeld volgens de Consumentenbond.

 • vet-verbranden-sport
  13 mei.

  Corona en abonnement sportschool

  ABONNEMENTEN - Vanwege corona zijn sportscholen gesloten. Uit de wet volgt dat je niet hoeft te betalen voor diensten die niet worden geleverd. Je hoeft dus niet te betalen voor de tijd dat je jouw sportabonnement niet kunt gebruiken.

 • Checkingdetails
  6 mei.

  Rechtsbijstand bij coronakwesties

  JURIDISCH - Vanwege de coronacrisis gaan veel zaken niet door, zoals reizen, evenementen en geplande klussen. Bij conflicten hierover kan juridische hulp welkom zijn. Hiervoor nu nog een rechtsbijstandverzekering afsluiten is niet altijd een optie.

 • klm vliegtuig vakantie schiphol
  30 apr.

  Houding kabinet kortzichtig en riskant voor herstel luchtvaartsector

  REIZEN - De houding van de Nederlandse overheid ten opzichte van luchtvaartvouchers is kortzichtig en riskant. Dat stelt de Consumentenbond in een reactie op de antwoorden die minister Van Nieuwenhuizen gaf op Kamervragen hierover.

 • Een reis annuleren
  28 apr.

  Annuleren vanwege corona soms toch gedekt

  REIZEN - Een reis annuleren vanwege het coronavirus is vaak geen geldige annuleringsreden voor de annuleringsverzekering. Maar de (indirecte) gevolgen van het virus soms wel, zoals ontslag of ziekte.

Vragen rondom reizen, vliegtickets en annuleringen

paspoort kwijt op vliegveld

Wat is je situatie?

Ik krijg een voucher aangeboden
Wat kan ik hiermee doen?

Ik wil zelf mijn vliegticket annuleren of wijzigen
Wat zijn mijn mogelijkheden?

Mijn vlucht is geannuleerd
Waar heb ik recht op?

De reisorganisatie annuleert mijn reis
Wat zijn mijn rechten?

Mijn evenement is geannuleerd of verplaatst
Wat zijn mijn opties?
 

Blijf fit en in beweging

Nu de sportscholen dicht zijn en we weinig naar buiten kunnen is het extra belangrijk op onze fysieke gezondheid te letten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ga dan aan de slag met onze praktische tips!
 • mineralen-gezondeten

  Thuis fit blijven tijdens de coronacrisis

  Door de nieuwe coronamaatregelen moeten we nóg langer thuis blijven. Dat maakt het lastig om een gezonde leefstijl aan te houden. Hoe zorg je er toch voor dat je fit blijft? Wij geven je tips.

 • Sporten thuis

  Gratis sport-apps

  Het coronavirus heeft een streep getrokken door groepslessen en individuele work-outs in de sportschool. Maar er zijn ook mogelijkheden om thuis fit te blijven. Bijvoorbeeld met gratis sport-apps. Wij zetten er enkele voor je op een rijtje. 

 • 201603 Tuinieren 1

  Huis-tuin-keuken beweegtips

  Voldoende bewegen kan lastig zijn nu we langdurig thuis de dag doorbrengen. En het blijft gissen wanneer we weer naar de sportscholen of groepsactiviteiten kunnen. Gelukkig kun je ook thuis prima bewegen. Wij geven je tips.

Gratis artikel

In deze tijd van thuiswerken wil je geen fysieke klachten krijgen. Daarom bieden we je een deel van de serie ‘Slim bewegen’ uit de Gezondgids aan.

Lees de artikelen