icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij decoupeerzagen testen

Lees hoe wij verschillende decoupeerzagen vergelijken en tot onze testresultaten komen.
Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  13 november 2017


Zagen (60%)

We zaagden op allerlei manieren: door hard hout, zacht hout en metaal. Recht, onder een hoek en met bochten, met en zonder pendelen. Bij elke test gebruikten we hetzelfde merk en type zaagbladen, voor elke machine. In alle gevallen noteerden we de zaagtijd en beoordeelden we de kwaliteit van de zaagsnede. Alles bij elkaar is de score voor zagen.

Bekijk welke decoupeerzagen als Beste uit de Test komen of vergelijk alle decoupeerzagen

Degelijkheid (20%)

We voerden een duurtest uit, waarbij we zaagden tot 600 meter en keken of de zagen dat doorstonden. Zo niet, dan herhaalden we dit onderdeel met een tweede exemplaar. Daarnaast voerden we een valtest uit, ook 2 keer. Als we na dit alles gewoon door konden zagen, dan kregen de modellen een 10.  

Gebruiksgemak (15%)

We beoordeelden allerlei gebruiksaspecten. Een kleine greep: Hoe veel lawaai en trilling produceert de machine? Hoe zwaar is hij en hoeveel ruimte heb je om te zagen? Zit er een koffer bij? Hoe lang is het snoer?

Energieverbruik (5%)

Tijdens de zaagtest maten we ook het stroomverbruik en gaven hier een score voor. Energiezuinigheid is niet direct een reden om een decoupeerzaag aan te schaffen, maar het zegt wel iets over hoe goed de zaag ontworpen is. 

Bekijk de beste decoupeerzaag Vergelijk alle decoupeerzagen

Nieuwste artikelen

Test decoupeerzagen