icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Delen en lenen

Via deelsites leen je spullen van andere consumenten. Dat scheelt een hoop geld en is duurzaam.
Peter Kulche
Peter Kulche

Expert Elektronica

boormachine-uitlenen

De deeleconomie. Wat is dat eigenlijk?

Er wordt de laatste jaren veel over de deeleconomie geschreven, het delen van spullen is echter van alle tijden. Maar niet elke dienst die zich nu tot de deeleconomie rekent is dat ook. Lees wat wij wel en niet als deeleconomie zien.

Wat is de deeleconomie? 

Reviews van deelsites en deelplatforms

snappcarEen flink deel van onze spullen gebruiken we nauwelijks. Denk aan klus- en tuingereedschap of kampeerspullen. Ook onze auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Zonde! Het is slim om weinig gebruikte spullen met elkaar te delen. Dat spaart geld, is beter voor het milieu en levert betekenisvolle contacten op. Dat delen kan met talrijke handige 'deelsites'.

Lees uitgebreide reviews van:

Deelsites overzicht

Er zijn nog vele tientallen andere deelsites waar je spullen kunt delen, lenen, ruilen of weggeven! Je vindt ze in ons uitgebreide overzicht deelsites.

Nieuw & interessant

 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • gearbooker-cameras
  Eerste indruk  |  8 jun.

  Gearbooker: airbnb voor foto- en video

  Wie bij een bijzondere gelegenheid een dure camera wil gebruiken, kan terecht bij verschillende verhuurbedrijven voor foto- en videoapparatuur. Of bij Gearbooker, waar het een fluitje van een cent is om ook je eigen spullen te huur aan te bieden.
 • GoBoony
  26 mei.

  Goboony

  Met Goboony huur je een camper van een andere particulier. Het is meestal goedkoper dan huren van een ‘gewone’ camperverhuurder, al blijft de borg aan de hoge kant.