icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goboony

Met Goboony huur je een camper van een andere particulier. Het is meestal goedkoper dan huren van een ‘gewone’ camperverhuurder, al blijft de borg aan de hoge kant. In deze review lees je over over onze proefrit met GoBoony.

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:26 mei 2017

GoBoony

Conclusie

Onze ervaring met Goboony is positief. De website is duidelijk en overzichtelijk en biedt een gevarieerd aanbod. Het contact met de verhuurder binnen het systeem werkt gemakkelijk. Een minpuntje: met gemiddeld €1000 is de borg aan de hoge kant.

Voordelen:

 • De prijs! Je bent met Goboony 25 tot 40% goedkoper uit dan bij commerciële verhuurbedrijven.
 • De site heeft een inspirerende blog met leuke bestemmingen en tips voor de camperliefhebber.
 • Je bent automatisch verzekerd.

Nadelen:

 • De borg die je moet betalen verschilt, maar kan oplopen tot €1500. Gemiddeld is de borg €1000. Best een pittig bedrag.
 • Je huurt in de regel geen fonkelnieuwe camper, dus je weet nooit precies wat je krijgt.

Heb je zelf ervaringen met GoBoony, laat die dan achter via de reactiemogelijkheid onderaan deze pagina. We zijn benieuwd!

Hoe werkt het?

Op het platform Goboony.nl kun je direct van de eigenaar een camper huren. Het mes snijdt aan 2 kanten: de eigenaar verdient een deel van zijn kosten terug en de huurder heeft geen omkijken naar het onderhoud. Campereigenaren zetten hun camper zelf online. Het proces van het boeken, betalen, een contract opstellen tot met de afhandeling van de borg wordt door Goboony geregeld.

Oprichting

Foppe Mijnlieff en Mark de Vos richtten in 2015 de deelsite Goboony op, vernoemd naar In the boonies, een Nieuw-Zeelandse uitspraak voor ‘trek eropuit’.

Aanbod

Gestart met 150 campers, telt het platform inmiddels 1000 campers, variërend van een super de luxe camper tot een vintage VW-busje. Er staan ook commerciële camperverhuurbedrijven in het bestand.

Buitenland

Huur je een camper in Nederland, dan mag je met de camper in de regel ook naar het buitenland, tenzij op de huurpagina van de camper staat dat dat niet mag.

Verzekering

Je bent automatisch verzekerd via de verzekering van de campereigenaar. Mocht er iets gebeuren, dan wordt dit gedekt door de verzekeraar van de verhuurder. Ook pechhulp en vervangend vervoer horen hier vaak bij. Wel moet je rekening houden met een Eigen Risico bij schade. En een verkeersboete betaal je natuurlijk ook zelf.  Je kunt je tegen het Eigen Risico voor €8 per dag verzekeren via Allianz Global Assistance.

Betaling

Als je een camper wilt huren, betaal je de verhuurder via het betaalproces van Goboony. Je betaalt 25% van de huursom bij de boeking (tenzij je binnen 3 maanden vertrekt, dan betaal je 50% aan). 3 weken voor vertrek betaal je de resterende huursom en de borg. Je kunt kiezen tussen iDEAL en creditcard.

Borg

De verhuurder bepaalt zelf de hoogte van het eigen risico en borg. Sommige verhuurders vragen maar €250, andere camperverhuurders zelfs €1500. Het vaakst wordt €1000 borg gevraagd.

De borg wordt 3 weken van te voren in rekening gebracht en krijg je een week na afloop weer retour, mits er geen claim door de verhuurder op wordt gelegd. De borg wordt aangesproken voor alle naheffingen die bekend zijn direct na afloop van de huur: extra kilometers, aftanken, gebreken, schade. Goboony streeft ernaar om de borg (of het restant) binnen 5 dagen terug te storten. Verkeersboetes komen altijd later binnen, dus die worden later apart bij de huurder in rekening gebracht. Deze boetes worden netto belast. Er zijn geen administratiekosten. 

Je betaalt de borg via het online-betalingsysteem van Goboony. Je kunt kiezen tussen iDeal en creditcard. Afhankelijk van je bank en creditcardmaatschappij verschijnen de retourbedragen 5 tot 10 werkdagen nadat Goboony het bedrag heeft teruggestort.

Ook als je je eigen risico afkoopt, moet je toch borg betalen. Je betaalt de borg via het online-betalingsysteem van Goboony.

  Verdienmodel

  Goboony ontvangt een servicefee van de huurder van 15%. Dit bedrag is al in het huurtarief van de camper verwerkt. Er komen dus geen extra kosten bij.

  Vertel-een-vriend

  Bij je boeking krijg je een mail van Goboony, waarin ze je vragen om vrienden, familie of collega’s (via e-mail, Facebook of Twitter) uit te nodigen om een keertje een camper te huren. Zelf ontvang je €25 reistegoed voor elke reiziger die je aandraagt bij Goboony. Breng je een verhuurder aan, dan ontvang je maar liefst €75 reistegoed. (Wel goed de kleine lettertjes lezen, want het reistegoed is alleen geldig bij boekingen vanaf €650).

  Goboony zegt niets te doen met het e-mailadres, totdat de vriend zich vervolgens bij Goboony inschrijft. Pas dan worden zijn gegevens bij Goboony in het operationele systeem bekend, meldt de dienst ons.

  Alternatieven

  Vergelijkbare sites zijn Camptoo.nl en Paulcamper.nl, maar ook via SnappCar.nl kun je campers huren van particulieren.

  Lees verder:

  Nieuw & interessant

  • gereedschap-klussen-keukenkastjes
   4 jun.

   Gereedschap huren

   Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
  • reisverzekering-gavin
   Eerste indruk  |  23 jan.

   Gavin

   Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
  • huisjehuisje-eersteindruk
   Eerste indruk  |  16 jan.

   Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

   HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
  • petbnb
   Eerste indruk  |  7 aug.

   Petbnb

   Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.