icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goboony: onze ervaring

Natuurlijk hebben we via Goboony ook een camper gehuurd van een andere particulier. Lees onze ervaringen.

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:1 april 2017

GoBoony

Stap 1: Een camper uitzoeken

We willen een weekend een camper huren en typen de datum in van het bewuste weekend plus de provincie: Zuid-Holland. Er verschijnen 4 campers. Niet echt veel keus, maar we zijn dan ook laat met zoeken. Al over anderhalve week willen we weg. De duurste camper is een VW Westfalia T2 Oldtimer voor €294. De goedkoopste is een roze VW camper; voor €71 is hij een weekend van  ons.

Als we de camper schoon weer inleveren, worden er geen schoonmaakkosten á €50 in rekening gebracht. Nóg meer mazzel: normaal rekent de verhuurder €1000 borg (online te betalen aan Goboony), maar bij een huurperiode van 1 tot 3 dagen is de borg slechts €350. De verhuurder is ook flexibel met de tijden: we mogen de camper al om 10.00 uur ophalen en hoeven hem pas de volgende dag om uiterlijk 16.30 uur terug te brengen.

Stap 2: De camper reserveren

Registreren

Om te kunnen reserveren moet je je eerst registreren. Logisch. Je kunt je aanmelden via Facebook, Google+ of e-mail.  Wij doen het via e-mail en ontvangen onmiddellijk een mail om onze registratie te bevestigen.

Hierna verschijnt er een openingsscherm waarop we een aantal gegevens moeten invullen, waaronder geboortedatum, adres en telefoonnummer. Een foto is optioneel. Aangeraden wordt om een persoonlijk berichtje te sturen naar de eigenaar van de camper. Hoe meer informatie je aan de eigenaar geeft, hoe groter de kans is dat je huurverzoek geaccepteerd wordt.

Tips krijg je ook: 

 • Vertel de verhuurder iets over jezelf.
 • Wat is de bestemming?
 • Wie gaat er met je mee?
 • Is dit je eerste camperreis of heb je al ervaring?
 • Wat vind je zo geweldig aan deze camper?

Vrijblijvend reserveren

We vullen alles in en klikken op 'Reserveer vrijblijvend'. De volgende dag krijgen we een reactie. Ons verzoek is geaccepteerd. Ook bevestigt de verhuurder nog eens dat het klopt dat voor 1 of 2 nachten de borg maar €350 is.

Bedenktijd

Na acceptatie van het verzoek heb je volgens de spelregels van Goboony nog 3 dagen de tijd om te beslissen of je definitief wilt boeken. Maar waarom zouden we langer twijfelen? Met zin in de vrolijke roze camper maken we de boeking definitief door te kiezen voor ‘betalen’.

Stap 3: Afrekenen

Normaal betaal je bij je boeking in eerste instantie de helft van de huursom. 3 weken voor de sleuteloverdracht krijg je een betaalverzoek voor de resterende huursom en de borg. Volgend weekend gaan we al, dus moeten we in ons geval het volledige bedrag binnen 3 dagen overmaken. We kunnen kiezen tussen creditcard en iDeal. Het wordt het laatste. De borg staat op €0 want die betalen we, zoals afgesproken met de verhuurder, contant.

Stap 4: Het formulier invullen

Een paar dagen voor de sleuteloverdracht mailt Goboony het zogenaamde GoForm. Om problemen achteraf te voorkomen vragen ze je samen met de verhuurder het GoForm in te vullen tijdens de sleuteloverdracht. In principe zal de verhuurder 2 exemplaren uitprinten. Zowel jij als de verhuurder dienen een ingevuld exemplaar te houden. Dit onderteken je op het moment van de sleuteloverdracht. Hierin neem je eventueel bekende schades, de kilometerstand en andere onderlinge afspraken op.

Tip: maak foto's  van de staat van de camper vóór het moment van vertrek.

Stap 5: De sleuteloverdracht

Je spreekt zelf met je verhuurder af waar en hoe laat  je de sleutels ontvangt. Wij zijn er om 11 uur en lopen samen met de verhuurder naar de camper. We betalen de borg en tekenen de GoForm. We zien geen schade en rijden weg met de camper.

Stap 6: De camper terugbrengen

Na een nachtje slapen brengen we de volgende dag de camper terug. We hebben hem eerst afgetankt, opgeruimd en schoongemaakt. De eigenaar is tevreden. Er zijn huurders die de camper onder de modder terugbrengen, of de halve huisraad meenemen, horen we. Ook dat is deeleconomie: je weet nooit precies met wie je in zee gaat.

Heb jij zelf al eens een camper gehuurd via deze deelsite? Dan lezen we graag jouw ervaringen in een reactie, onderaan deze pagina.

Lees verder:

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  4 jun.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.