icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goboony: risico's en rechten

Wat zijn je rechten en plichten als het misgaat bij de camperhuur via GoBoony? Als je bijvoorbeeld brokken maakt, of een verkeersboete krijgt. Lees hier de antwoorden.

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:1 april 2017

GoBoony

Je veroorzaakt schade aan de camper 

Alle campers zijn automatisch verzekerd via de verzekeraar van de verhuurder. De huurder belt de alarmcentrale van de verzekeraar en wordt geholpen alsof het zijn eigen camper is. Uiteraard licht hij daarna ook direct de eigenaar in. Het risico voor de huurder is beperkt tot de hoogte van het eigen risico (meestal €1000), maar kan ook afgekocht worden voor €8 per dag.

De camper heeft schade door technische mankementen 

Indien het aanwijsbaar is dat je als huurder geen schuld hebt, betaal je niet voor de schade. Goboony begeleidt de discussie tussen eigenaar en huurder.

Je hebt te hard gereden en krijgt een boete 

Meestal zal de eigenaar van de camper de boete ontvangen en meestal is dat pas enige tijd na de huurperiode. De eigenaar kan dan de boete aan Goboony sturen. Goboony brengt hem vervolgens in rekening bij de huurder.

Je staat met pech aan de kant 

Bijna alle campers hebben internationale pechhulp en vervangend vervoer. Als dat niet zo is, dan staat dat expliciet op de huurpagina van de camper vermeld.

Verhuurder zegt op het laatste moment af 

Je krijgt je geld terug en Goboony gaat meteen op zoek naar een andere camper.

Je annuleert binnen 24 uur voor aanvang van de boeking 

Je krijgt geen geld terug. Sommige eigenaren geven nog 10% retour, maar de meesten niet. Eigenaren kunnen bij de verhuur kiezen uit 3 smaken annuleringsvoorwaarden. Alleen bij de soepele variant is er zo kort van te voren nog restitutie.

De camper valt tegen 

Je kunt allereerst klagen bij de eigenaar, maar ook bij Goboony. Als de camper aantoonbaar en substantieel anders is dan geadverteerd, mag je hem weigeren en krijg je 100% van je geld terug. Door het lezen van de reviews krijg je vooraf meestal al een goed beeld van wat je mag verwachten.

 

Heb je nog vragen die we niet beantwoorden, post deze dan in een reactie onderaan deze pagina.

Lees verder:

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  4 jun.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.