icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

SnappCar: risico's en rechten

Natuurlijk kleven er ook risico's aan het autodelen via SnappCar. Welke zijn dat dan? En op welke hulp kun je rekenen?

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:20 april 2017

snappcar-app

Schade veroorzaakt aan de auto. Wat nu?

Voor veruit de meeste auto’s geldt een eigen risico van €500. Auto’s met een dagprijs vanaf €62,50 en €92,50 hebben een eigen risico van respectievelijk €750 en €1000. Je kunt het eigen risico afkopen wanneer je 25 jaar bent of ouder.

Schade door technische mankementen aan de auto. Hoe wordt dit afgehandeld?

Een technisch mankement is in de meeste gevallen terug te voeren op (natuurlijke) slijtage van het voertuig. Deze kosten zijn voor rekening van de verhuurder. Bij andere oorzaken dienen huurder en verhuurder samen tot een oplossing te komen. Indien gewenst, kan SnappCar hierbij bemiddelen. 

Boete door te hard rijden. Wat moet je doen?

Betalen. Alle eventuele verkeers- en parkeerboetes zijn voor rekening van de huurder. Wel is het zo dat de verhuurder de boetes ontvangt. De huurder van de auto betaalt de boete plus €10 aan servicekosten aan SnappCar.

Met pech langs de weg. Wat nu?

De verzekering van SnappCar is inclusief pechhulp. Dit betekent dat wanneer je tijdens de boeking met pech komt te staan, je de hulp van SnappCar kunt inroepen. Hiervoor bel je het SnappCar noodnummer: 030-2087011.

Mag je ook met de auto naar het buitenland?

Ja, de auto is ook over de grens verzekerd maar mag alleen mee als je nadrukkelijk toestemming hebt van de verhuurder.

Krijg je geld terug na afzegging van de verhuurder?

Zegt de verhuurder binnen 24 uur af voor aanvang van de boeking, dan krijg je als huurder je geld terug.

Je annuleert als huurder binnen 24 uur voor aanvang van de boeking. Krijg je dan je geld terug?

Nee. Annuleer je eerder dan 24 uur voor aanvang van de boeking, dan krijg je wel je geld terug, met een aftrek van €10 boete.

Zijn er sancties als een huurder of verhuurder meermaals annuleert, zoals verwijderen van het platform?

Als verhuurders bovengemiddeld vaak annuleren, gaat SnappCar eerst met de verhuurder in gesprek om na te gaan wat de oorzaak hiervan is. Vaak is er een goede verklaring voor. SnappCar bekijkt de situatie per keer, dus je kunt niet zeggen dat iemand bij een bovengemiddeld aantal annuleringen van het platform wordt verwijderd.

De auto valt tegen. Wat doet SnappCar?

Hoewel SnappCar geen partij is bij de huurovereenkomst en alleen handelt als tussenpersoon, zal SnappCar altijd ondersteuning bieden in het uitzonderlijke geval dat een auto niet aan de verwachtingen voldoet. De uitkomst is volledig situatiegebonden en verschilt per case. Bijvoorbeeld: wil een huurder een auto gebruiken voor een verhuizing, dan is het aan hem om vooraf te checken of de auto groot genoeg is voor het vervoeren van zijn spullen.

Heb jij nog vragen over SnappCar? Stel je vragen in de community.

Lees verder:

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  4 jun.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.