icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Thuisafgehaald: risico's en rechten

Wat kan er misgaan bij het bestellen van eten via Thuisafgehaald? En op welke hulp kun je dan rekenen? 

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:25 april 2017

thuisafgehaald

De reservering wordt op een laat moment afgezegd door de kok

Thuisafgehaald is geen partij bij de afhaalovereenkomst. Je moet het onderling regelen als een van 2 annuleert. De website doet hier in eerste instantie niets aan.

Zijn er sancties als een kok meermaals annuleert, bijvoorbeeld verwijdering uit het platform?

De kok krijgt de gegevens van de afhaler in de mail en neemt bij annulering meestal zelf contact op met de afhaler. Thuisafgehaald neemt zelf contact op met de afhaler(s) als dat niet lukt. Omdat kok en afhaler onderling direct contact hebben, komt het maar weinig voor dat Thuisafgehaald een klacht krijgt over een kok die vaak afzegt, maar als dat gebeurt neemt Thuisafgehaald contact op met de kok en vraagt of deze voortaan beter en eerder contact met de afhaler(s) wil onderhouden. Thuisafgehaald kán de kok op non-actief zetten, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd.

De afhaler komt niet opdagen en heeft dat niet aan de kok gemeld

Thuisafgehaald stuurt dan een licht berispend mailtje met de mededeling dat dát niet de bedoeling is. Thuisafgehaald vraagt de afhaler niet meer bij deze kok te bestellen en vraagt de kok de verzoeken van deze afhaler direct af te wijzen en geen contact te onderhouden. De afhaler op non-actief zetten zou kunnen, maar is tot nu toe nooit noodzakelijk geweest.

De maaltijd valt tegen en voldoet niet aan gestelde wensen

De beloofde ingrediënten zitten er niet in of er is geen rekening gehouden met van tevoren afgesproken dieet- of allergiewensen. Thuisafgehaald is niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door kok of afhaler. Denk bijvoorbeeld aan een allergische reactie op bepaalde ingrediënten of het simpelweg niet doorgaan van de maaltijd. De kok is verantwoordelijk voor de bereiding van het gerecht. Thuisafgehaald is geen partij bij de afhaalovereenkomst tussen kok en afhaler, net zo min als een makelaar partij is bij de (ver)koop van een huis. Uiteraard is het wel verstandig contact op te nemen met Thuisafgehaald, want dan past de kok misschien niet op Thuisafgehaald.

De afhaler is ziek geworden van de maaltijd van de kok

De kok, dus niet Thuisafgehaald, is aansprakelijk voor de bereiding van het gerecht (hygiëne en voedselveiligheid). Als een afhaler zegt ziek te zijn geworden, dan treedt een protocol van Thuisafgehaald in werking. Dit protocol is in het leven geroepen om de thuiskok en afhaler te begeleiden er in goed overleg uit te komen.

 

Heb je zelf leuke of vervelende ervaringen met Thuisafgehaald? Deel je ervaringen in de community.

Lees verder:

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  4 jun.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.