icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

WeHelpen

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Dat kan van alles zijn. Van hulp bij het doen van de boodschappen tot het plakken van een fietsband. Je kunt in zo’n geval bij je buren aankloppen maar je kunt ook WeHelpen inschakelen. In deze review lees je onze indruk van deze website.

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:19 mei 2017

ArtikelBeeld-Deelsites2--wehelpen

Conclusie

WeHelpen koppelt mensen die wat uurtjes over hebben aan mensen in de buurt die bepaalde hulp nodig hebben, of wat gezelschap zoeken. De website zit goed in elkaar en het aanmaken van een account is een fluitje van een cent. De communicatie tussen hulpaanbieders en hulpvragers gaat via directe berichten.

Jammer alleen dat er veel meer hulpaanbieders zijn dan hulpvragers. Desondanks een sympathiek platform: WeHelpen brengt mensen dichter bij elkaar en ontlast mantelzorgers.

Voordelen:

 • Het is gratis
 • Aanmelden is gemakkelijk
 • Je doet mogelijk leuke contacten op in je buurt
 • Je kunt een hulpnetwerk maken, wat handig kan zijn voor broers en zussen die moeten mantelzorgen

Nadeel:

 • Er zijn veel meer mensen die hulp aanbieden dan mensen die hulp vragen. 

Heb je zelf hulp gegeven of gekregen via deze dienst? Hoe ging dat? Meld jouw ervaring in een reactie onderaan de pagina.

Hoe werkt het?

Op wehelpen.nl kun je je aanmelden als hulpaanbieder of hulpvrager. Het leggen van contact is simpel. Stuur binnen de site een berichtje naar een hulpvrager of hulpaanbieder. Meer weten? Ga naar WeHelpen: proef op de som of bekijk de uitlegvideo op de site van WeHelpen. 

PC, tablet & telefoon

De website Wehelpen.nl is responsive, dat wil zeggen dat het zowel op de pc als op de telefoon en tablet goed is te gebruiken. Er is (nog) geen app van.

Een eigen hulpnetwerk voor mantelzorg

WeHelpen biedt de mogelijkheid een hulpnetwerk aan te maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld samen met anderen zorgt voor een vriend of familielid. De meerwaarde ten opzichte van bijvoorbeeld WhatsApp is dat je binnen het (besloten) hulpnetwerk gezamenlijk een agenda kunt beheren en een logboek kunt bijhouden. Om een hulpnetwerk aan te maken, heb je een Wehelpen-account nodig. Ook het aanmaken van een hulpnetwerk is gratis. 

Voorwaarden

 • Je moet minimaal 16 jaar zijn.
 • Je mag geen financiële vergoeding vragen voor je hulp.

Ook buiten de Randstad

De deeleconomie staat erom bekend vooral in de Randstad populair te zijn. Op de homepage van wehelpen.nl vind je het hulpaanbod op de kaart van Nederland. Ook buiten de Randstad blijkt gelukkig voldoende hulpaanbod. Op dit moment zijn bijna 35.000 mensen lid van WeHelpen. 

Verdienmodel

Voor consumenten is het platform gratis. Gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, thuiszorginstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen en andere maatschappelijk betrokken organisaties kunnen tegen betaling lid worden van de coöperatie WeHelpen.

Alternatieven

Er zijn meerdere platforms die vrijwilligers en hulpvragers aan elkaar kopppelen, zoals nlvoorelkaar.nl.

Privacy

Bij WeHelpen zijn je persoonlijke gegevens nooit zichtbaar voor bezoekers van de website. Nadat je bent ingelogd, zijn alleen je voor- en achternaam en je postcodegebied zichtbaar voor de andere geregistreerde gebruikers van de website. Voor niet-geregistreerde bezoekers van de website is alleen de locatie te zien.

Let op! De berichten die je onderling naar elkaar stuurt, worden niet meegelezen door het team van WeHelpen. Wel worden alle nieuwe profielen en hulpvragen beoordeeld op gepast gedrag. 

Facebook

Je kunt op de website ook inloggen met je Facebook-account. Let op! In dat geval zijn het privacy statement en de algemene voorwaarden van Facebook van toepassing. Houd er ook rekening mee dat WeHelpen toegang heeft tot bepaalde gegevens op  je Facebook-account, zoals je naam en profielfoto. Bovendien wordt in dat geval je Facebookprofielfoto automatisch zichtbaar op de website van WeHelpen. 

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  4 jun.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.