icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

WeHelpen: onze ervaring

WeHelpen koppelt mensen die wat uurtjes over hebben aan mensen in de buurt die bepaalde hulp nodig hebben. Je meldt je aan als hulpaanbieder of hulpvrager. Hoe werkt WeHelpen in de praktijk? Wij namen de proef op de som. H
Peter Kulche
Peter Kulche

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  24 april 2017

ArtikelBeeld-Deelsites-6

Stap 1: aanmelden

Ga naar wehelpen.nl en vul je e-mailadres in plus een wachtwoord. Hierna ontvang je vrijwel onmiddellijk een e-mail om je aanmelding te bevestigen.

Tip: Hoe specifieker je hulpaanbod of vraag, des te sneller vind je een match.

Stap 2: een profiel maken

Je maakt een profiel aan door je naam en postcode in te vullen, optioneel een profielfoto te uploaden, en iets over je zelf te vertellen zodat andere gebruikers je al een beetje leren kennen. Dit alles is openbaar. Je geboortedatum en telefoonnummer zijn niet zichtbaar voor andere WeHelpen-gebruikers.

Tot slot geef je aan waarmee je kunt helpen of wat je hulpvraag is. Hierbij kun je gebruikmaken van veelgebruikte trefwoorden als administratie, computer, gezelschap, klussen, tuinieren, vervoer etc., of zelf een trefwoord verzinnen.

Let op: gebruik voor het uploaden van een profielfoto bij voorkeur Google Chrome, Mozilla Firefox of een recente update van Internet Explorer. Een oudere versie levert soms problemen op.

Stap 3: aan de slag 

Kijk op de website wie hulp kan gebruiken in jouw buurt door je postcode in te typen. Denk je dat je iets voor iemand kan betekenen, stuur hem of haar dan een bericht via de website. Zelf hulp nodig? Ook dan kun je kijken op de website en een bericht sturen of je vraag plaatsen. Zodra iemand reageert, krijg je automatisch een e-mail met een link waarmee je het bericht kunt lezen.

Let op: Mogelijk kan je spamfilter e-mails van WeHelpen weigeren. Dit kun je aanpassen bij je instellingen.

De ervaring van…

Vera-DiepeveenVera Diepeveen, 30 jaar, Utrecht, communicatieadviseur

"Mensen hebben vaak structurele hulp nodig"

'Ik kende WeHelpen van horen zeggen en vind het een heel mooi initiatef. In 2015 heb ik daarom een account aangemaakt als hulpaanbieder. De klussen die ik aanbied variëren van voorlezen, koken, muziek maken met of voor mensen tot een keertje met iemand wandelen of kletsen. Hele laagdrempelige dingen eigenlijk. Een paar keer per jaar krijg ik een berichtje van mensen die specifiek ergens hulp voor nodig hebben, zoals een moeder met 3 kleine kinderen. Ze zocht een oppas. Nadat ze mij had benaderd via WeHelpen, hebben we onze telefoonnummers uitgewisseld en zijn we gaan whatsappen. Ik ben er nu 3 keer geweest. 

Andersom werkt het ook. Als ik weet dat ik een rustige week heb, ga ik kijken op de site of er iemand binnen mijn woonplaats een hulpvraag heeft waar ik iets mee kan. WeHelpen is bedoeld voor incidentele hulpvragen, maar in de praktijk hebben mensen toch vaak structurele hulp nodig. Zo ook bovengenoemde moeder. Ze komt uit Zuid-Amerika en heeft helemaal geen vangnet. Daar voel ik me wel eens schuldig over, want ik kan niet altijd.

Mijn vriend heeft ook een account op WeHelpen en heeft laatst een jongen geholpen met zijn studiekeuze. Hij is psycholoog en heeft 2 uurtjes met die jongen gepraat. Als je mensen kunt helpen met dit soort eenmalige hulpvragen, dan levert dat heel veel voldoening op.'

Heb je zelf al ervaringen met WeHelpen? Laat van je horen via een reactie onderaan deze pagina.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.
 • gearbooker-cameras
  Eerste indruk  |  8 jun.

  Gearbooker: airbnb voor foto- en video

  Wie bij een bijzondere gelegenheid een dure camera wil gebruiken, kan terecht bij verschillende verhuurbedrijven voor foto- en videoapparatuur. Of bij Gearbooker, waar het een fluitje van een cent is om ook je eigen spullen te huur aan te bieden.
 • GoBoony
  26 mei.

  Goboony

  Met Goboony huur je een camper van een andere particulier. Het is meestal goedkoper dan huren van een ‘gewone’ camperverhuurder, al blijft de borg aan de hoge kant.
 • ArtikelBeeld-Deelsites2--wehelpen
  19 mei.

  WeHelpen

  Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Je kunt in zo’n geval bij je buren aankloppen, of eens een kijkje nemen op wehelpen.nl