icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

WeHelpen: risico's en rechten

Via Wehelpen helpen buurtgenoten elkaar. Maar ook een sympathiek initiatief kent spelregels. En welke hulp krijgt de vrijwilliger als het een keer misgaat? 

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:24 april 2017

ArtikelBeeld-WeHelpen

Hulp vragen voor iemand anders

Je mag ook zeker hulp vragen voor iemand anders! Ideaal voor kinderen die aan de andere kant van het land wonen en hulp zoeken voor hun ouders.

Wie is aansprakelijk bij schade?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je morst als hulpaanbieder bijvoorbeeld hete thee over de hulpvrager. Dit werkt hetzelfde als wanneer je een klusje voor je buurman of buurvrouw doet. De schade is gedekt via je eigen aansprakelijkheidsverzekering of in uiterste gevallen – als je er onderling niet uitkomt - via de gemeentelijke regeling voor vrijwilligers. Niet alle gemeenten hebben overigens zo’n regeling.

Mag je geld vragen voor je hulp?

Nee. Onderling kun je afspraken maken over bijvoorbeeld materiaalkosten en een reiskostenvergoeding.

De hulpvrager heeft professionele zorg nodig

Heb je dat vermoeden? Stuur dan een mail naar de WeHelpen Servicedesk. Het team van WeHelpen legt hierna contact met een lokale zorgverlener.

Wat te doen in onveilige situaties?

Stel: je komt bij iemand die dronken is... WeHelpen adviseert om elkaar eerst in een buurthuis of koffiecorner te ontmoeten. WeHelpen biedt een pagina met veiligheidstips.

Wat kan ik doen bij een slechte ervaring?

Meld je klacht bij de WeHelpen Servicedesk. Afhankelijk van de behoefte van de melder en aard van de klacht wordt een vervolgactie besproken. Bij klachten zullen er na hoor/wederhoor verdere besluiten genomen worden. WeHelpen kan in het uiterste geval overgaan tot tijdelijke blokkering en/of verwijdering van accounts. 

Heb je nog vragen die je hier niet beantwoord ziet? Post deze dan in een reactie onderaan deze pagina.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • gereedschap-klussen-keukenkastjes
  4 jun.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • reisverzekering-gavin
  Eerste indruk  |  23 jan.

  Gavin

  Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?
 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • petbnb
  Eerste indruk  |  7 aug.

  Petbnb

  Wil je op vakantie of een dagje weg, maar heb je geen oppas voor je hond? Met Petbnb.nl – een soort Airbnb voor honden – vind je online een hondenoppas bij jou in de buurt. Wij namen de proef op de som.