icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Diëten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Diëten.


2017

Nieuws | 4 augustus 2017

Glutenvrije producten niet altijd gezonder

Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

12 juli 2017

Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd. 

Eerste indruk | 16 mei 2017

Terugval en verleiding

Afvallen is één ding. Als dat eenmaal gelukt is, is het de kunst om de kilo’s er af te houden. Daar gaat het boek 'Terugval en verleiding' over.

30 maart 2017

Voedingshypes

Welke van deze hippe voedingsmiddelen zijn zo gek nog niet en kunnen dus gewoon ook dit jaar op je bord komen te liggen.

22 maart 2017

Hoe lees je een etiket?

Op de voorkant van een pak fruitsap staan lychee en guave. Maar alleen de kleine lettertjes op de zij- of achterkant van een verpakking spreken de waarheid. We zetten 7 tips over het lezen van een etiket op een rij.

2016

28 december 2016

Vijf diëten om af te vallen

De feestdagen zijn weer achter de rug en de kilo’s op de weegschaal stemmen niet tot vrolijkheid. Herkenbaar? Veel mensen willen dan graag snel die overtollige kilo’s kwijt, maar hoe?

15 december 2016

Test maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zoals shakes en repen zijn een snelle manier om wat kilo’s af te vallen. Maar gezond is het niet. Zo bevat één merk meer suikers in een shake dan een glas cola bevat.

Test | 21 oktober 2016

Test: Hummus

Is het nou houmous, hummus, humus of hummous? Niet alleen de schrijfwijze van de populaire kikkererwtenpasta verschilt, maar ook de samenstelling en smaak van de hummus uit supermarkten. De experts zijn over de meesten niet erg positief.

Nieuws | 11 oktober 2016

Slimfruit splitst onterecht abonnement in de maag

De Consumentenbond ontving in korte tijd meer dan 400 klachten over Slimfruit. Na bestelling van een proefpakketje afslankmiddelen 'moeten' consumenten een vervolgzending van €68 afnemen.

Nieuws | 10 juni 2016

Afvalrepen en shakes vaak suikerbommen

Fabrikanten prijzen afvalrepen en shakes vaak aan als uitgebalanceerde maaltijdvervangers met alle essentiële voedingsstoffen om gezond mee af te vallen.

19 mei 2016

Diëten

Mensen worden dik door teveel te eten. Je krijgt dan meer energie binnen dan je verbruikt. Vind het dieet dat bij je past.

19 mei 2016

Archief Diëten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Diëten.

19 mei 2016

Het Paleodieet of oerdieet

Volgens aanhangers van het oerdieet past de voeding van nu niet bij onze genen, wat tot gezondheidsproblemen zou kunnen leiden. Het Paleodieet of oerdieet is gebaseerd op wat de eerste mensen (jagers en verzamelaars) aten: wild, vis, fruit, planten, knollen, noten en kruiden.

18 mei 2016

Koolhydraatarme en eiwitrijke diëten

Minder suiker eten, of juist meer eiwitten. Vaak komt het neer op een combinatie van de 2. Wat kun je eten als je dit dieet volgt en wat zijn de voor en nadelen.

Nieuws | 8 april 2016

De nieuwe Schijf van Vijf

In maart 2016 presenteerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf, waarin de nieuwe richtlijnen Goede Voeding zijn verwerkt die de Gezondheidsraad het afgelopen jaar uitbracht.

Nieuws | 31 maart 2016

Zoutreductie door industrie blijft achter

De geconstateerde daling in zoutgehalte tussen 2011 en 2013 lijkt zich niet voort te zetten in 2014 en 2015, blijkt uit onderzoek van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Nieuws | 21 maart 2016

Consumentenbond start campagne ‘Weg met het Vinkje’

Consumenten vinden het Vinkje voor een 'bewuste' of 'gezondere' keuze op voedingsmiddelen verwarrend, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Nieuws | 15 maart 2016

Wereldconsumen­tendag: antibiotica van het menu!

Consumentenorganisaties, wereldwijd verenigd in Consumers International (CI), vragen op Wereldconsumentendag aandacht voor het probleem van antibioticaresistentie.

Nieuws | 23 februari 2016

Sport- en dieet-apps ongezond voor privacy

De health-apps Endomondo, Lifesum, MyFitnessPal, Runkeeper en Strava delen persoonlijke gegevens met derden, zonder duidelijk te maken wie dat zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van de Noorse consumentenorganisatie 'Forbrukerradet'.

Nieuws | 18 februari 2016

Hema waarschuwt voor verkeerd etiket op 'kip zoete uit salade'

Wie allergisch is voor tarwe en/of soja kan beter niet de 'kip zoete ui salade' van de Hema eten. Door een verkeerd etiket staat er niet op vermeld dat deze allergenen er wel inzitten.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in