icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Diëten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Diëten.


2018

29 augustus 2018

Vijf tips om je verbranding te verhogen

Ben je wat te zwaar en wil je graag afvallen? Het helpt om je stofwisseling te verhogen. Dat kan op verschillende manieren.

11 april 2018

Zo voorkom je extra kilo’s tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap vraagt extra energie, maar omdat je vaak wat minder beweegt, verbruik je ook minder. Hoe voorkom je te veel extra kilo’s?

Nieuws | 8 februari 2018

Kwaliteit gewichtsconsulenten wisselt sterk

Het advies van gewichtsconsulenten varieert enorm in kwaliteit, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

7 februari 2018

Herken een goede gewichtsconsulent

Wie wil afvallen kan terecht bij een gewichtsconsulent. Die biedt hulp en begeleiding door het geven van voedings- en beweegadviezen. De kwaliteit van consulenten blijkt echter veel te verschillen. Hoe herken je een goede gewichtsconsulent?

Eerste indruk | 15 januari 2018

Voedingscentrum-app ‘Kies Ik Gezond?’

De app ‘Kies ik Gezond?’ heeft als doel mensen gezondere voedingskeuzes te laten maken. Het Voedingscentrum hoopt met de app ‘een revolutie in de supermarkt’ te ontketenen. Is deze app werkelijk revolutionair?

2017

Nieuws | 4 augustus 2017

Glutenvrije producten niet altijd gezonder

Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

12 juli 2017

Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd. 

Eerste indruk | 16 mei 2017

Terugval en verleiding

Afvallen is één ding. Als dat eenmaal gelukt is, is het de kunst om de kilo’s er af te houden. Daar gaat het boek 'Terugval en verleiding' over.

30 maart 2017

Voedingshypes

Welke van deze hippe voedingsmiddelen zijn zo gek nog niet en kunnen dus gewoon ook dit jaar op je bord komen te liggen.

22 maart 2017

Hoe lees je een etiket?

Op de voorkant van een pak fruitsap staan lychee en guave. Maar alleen de kleine lettertjes op de zij- of achterkant van een verpakking spreken de waarheid. We zetten 7 tips over het lezen van een etiket op een rij.

2016

28 december 2016

Vijf diëten om af te vallen

De feestdagen zijn weer achter de rug en de kilo’s op de weegschaal stemmen niet tot vrolijkheid. Herkenbaar? Veel mensen willen dan graag snel die overtollige kilo’s kwijt, maar hoe?

15 december 2016

Test maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zoals shakes en repen zijn een snelle manier om wat kilo’s af te vallen. Maar gezond is het niet. Zo bevat een shake van een bepaald merk meer suikers dan een glas cola.

Test | 15 december 2016

Test maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zoals shakes en repen zijn een snelle manier om wat kilo’s af te vallen. Maar gezond is het niet. Zo bevat één merk meer suikers in een shake dan een glas cola bevat.

Test | 21 oktober 2016

Test: Hummus

Is het nou houmous, hummus, humus of hummous? Niet alleen de schrijfwijze van de populaire kikkererwtenpasta verschilt, maar ook de samenstelling en smaak van de hummus uit supermarkten. De experts zijn over de meesten niet erg positief.

Nieuws | 11 oktober 2016

Slimfruit splitst onterecht abonnement in de maag

De Consumentenbond ontving in korte tijd meer dan 400 klachten over Slimfruit. Na bestelling van een proefpakketje afslankmiddelen 'moeten' consumenten een vervolgzending van €68 afnemen.

Nieuws | 10 juni 2016

Afvalrepen en shakes vaak suikerbommen

Fabrikanten prijzen afvalrepen en shakes vaak aan als uitgebalanceerde maaltijdvervangers met alle essentiële voedingsstoffen om gezond mee af te vallen.

19 mei 2016

Archief Diëten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Diëten.

19 mei 2016

Diëten

Als je wilt afvallen kun je kiezen uit diverse diëten. Waar let je op bij het kiezen van een gezond en effectief dieet?

19 mei 2016

Het Paleodieet of oerdieet

Volgens aanhangers van het oerdieet past de voeding van nu niet bij onze genen, wat tot gezondheidsproblemen zou kunnen leiden. Het Paleodieet of oerdieet is gebaseerd op wat de eerste mensen (jagers en verzamelaars) aten: wild, vis, fruit, planten, knollen, noten en kruiden.

18 mei 2016

Koolhydraatarme en eiwitrijke diëten

Minder koolhydraten waaronder suiker eten, of juist meer eiwitten. Vaak komt het neer op een combinatie van de 2. Wat kun je eten als je dit dieet volgt en wat zijn de voor en nadelen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in