icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Opgewicht: grip op koolhydraten

Linda de Gouw

Linda de Gouw , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:20 december 2012


Auteur: Yvonne Lemmers

Het dieet van diëtiste Lemmers heet Opgewicht. Het beperkt het aantal koolhydraten. Net als bijvoorbeeld Dr. Atkins en Dr. Frank stelt Lemmers dat koolhydraten 'dikmakers' zijn. Producten met veel koolhydraten (aardappelen, brood, pasta) moeten dus worden beperkt. Is Opgewicht een aanrader?

Oordeel van de Consumentenbond over Opgewicht

De voeding- en dieetexperts van de Consumentenbond kochten het boek 'Opgewicht: grip op koolhydraten' en bekeken onder andere:

  • Hoe gezond is de methode in Opgewicht? Krijg je als je het dieet volgt bijvoorbeeld wel voldoende vitaminen binnen? En vezels? Beveelt het dieet een minimale hoeveelheid vocht aan?
  • Hoe praktisch inpasbaar is dit dieet in je leven?
  • Moedigt het aan tot lichamelijke activiteiten?
  • Wat is de looptijd?
  • Welke theorie zit er achter Opgewicht?

We zetten alle voor- en nadelen Opgewicht helder op een rij en trokken een conclusie. Je vindt ons oordeel over Opgewicht én ruim 50 andere populaire dieetboeken in het dieetoverzicht. Kijk direct welk dieet bij jou past.

Wat is Opgewicht?

Het dieet Opgewicht bestaat uit twee fasen. In de eerste komen mensen op gewicht, in de tweede fase blijven ze op gewicht.

Lemmers werkt met lijsten. Producten van de groene lijst mogen altijd, 'oranje' producten mogen af en toe. 'Rode' voedingsproducten zijn taboe. Het aantal momenten waarop koolhydraten worden gegeten, is beperkt tot 1 uur per dag tijdens fase 1. Wel staan er veel eiwitten, vetten en groenten op het menu. Het Opgewicht-dieet belooft dat mensen afvallen en anders tegen eten gaan aankijken.

Bekijk of Opgewicht bij jou past

 

Alle diëten en dieetboeken die we bekeken:

Detox Dieet 
Herbalife 
Low carb-dieet 

Mediterrane dieet

Opgewicht: grip op koolhydraten

Weight Watchers

Nieuw & interessant