icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Meest gestelde vragen aan de diëtist

Jaarlijks staat in de maand januari het onderwerp diëten in de schijnwerpers. Ook in 2014 konden zowel leden als niet-leden vragen stellen aan 3 diëtisten. Vragen stellen kan niet meer, maar hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.
Linda de Gouw
Linda de Gouw

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  12 september 2012


Wie geven antwoord?

Iris Walsmit-Flohr, Marjolein de Pundert en Sara van Grootel werken alledrie als diëtist in Den Haag. Zij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Iris is gespecialiseerd in aandoeningen als diabetes, COPD, hart- en vaatziekten en ondergewicht. Marjolein is hier ook in gespecialiseerd en behandelt verder mensen met overgewicht en eetstoornissen. Sara is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met diabetes, overgewicht/obesitas, darmproblematiek en kinderen met overgewicht.

Diëtisten krijgen over onderstaande onderwerpen de meeste vragen:

 

Nieuw & interessant

 • voedingswaarde etiket nieuws
  Nieuws  |  4 aug.

  Glutenvrije producten niet altijd gezonder

  Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • Beeld boek terugval en verleiding
  Eerste indruk  |  16 mei.

  Terugval en verleiding

  Afvallen is één ding. Als dat eenmaal gelukt is, is het de kunst om de kilo’s er af te houden. Daar gaat het boek 'Terugval en verleiding' over.
 • zeewier
  30 mrt.

  Voedingshypes

  Welke van deze hippe voedingsmiddelen zijn zo gek nog niet en kunnen dus gewoon ook dit jaar op je bord komen te liggen.
 • Artikel cambridge weightplan
  23 mrt.

  Cambridge Weight Plan

  Bij het Cambridge dieet eet je maaltijdvervangers om af te vallen. Daarna voeg je stapje voor stapje gezonde voeding toe. Je telt dus geen calorieën. Wat zijn de voor- en nadelen van dit dieet?