icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz

Ook de Digitaalgids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met tips voor veilig pc-gebruik, oplossingen voor computerproblemen en objectieve testinformatie.

Bestel nu

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur-Digitaal

Een langgekoesterde wens van onszelf en veel lezers gaat eindelijk in vervulling. Speciaal voor abonnees hebben we nu ons eigen Digitaalgids-archief: digitaalgids.nl/archief. Daar vind je alle artikelen tot 5 jaar terug op trefwoord. Dat scheelt een hoop geblader op zoek naar dat ene artikel met die tip of die test. In een paar klikken staat de pdf van het artikel op je scherm. Handig, nietwaar?

 • back up maken

  Dossier back-uppen

  Maak jij back-ups? Moeilijk is het niet, maar wel heel belangrijk, zeker nu ransomware steeds meer slachtoffers maakt. We leggen uit hoe je back-ups maakt en met welke software je dat kunt doen.

  Meer over back-uppen

  Lees de test back-upsoftware gratis (pdf)

 • computerproblemen

  Computerproblemen zelf oplossen

  Computerproblemen kun je ook in Windows 10 niet altijd voorkomen. Programma’s lopen vast, het internet valt uit of je pc start niet meer goed, is traag of reageert niet meer. Wij geven oplossingen.

  Pc-problemen oplossen

 • samsung

  Is Android nog veilig?

  Steeds weer duiken er nieuwe gevaren op voor Android. Hoe veilig is dit systeem nog? En waarom doen telefoonfabrikanten zo weinig? Wij zijn een rechtszaak gestart omdat Samsung Android-smartphones slecht update.

  Lees over de rechtszaak

 • telefoon testen

  Test smartphones

  Er zijn bijna 20 verschillende merken met goed verkrijgbare smartphones in ons land. Wij selecteerden uit het enorme aanbod 8 koopwaardige modellen, in verschillende prijsklassen.

  Meer testinformatie

 • onedrive

  Praktijk: werken met OneDrive

  De online-opslagdienst OneDrive van Microsoft zit standaard in Windows 8.1 en 10. Daarmee kun je overal via internet bij je bestanden en je back-ups er op kwijt.

  Bekijk de instructievideo

   

 • privacy

  Surfen zonder pottenkijkers

  Als je online surft, surf je niet alleen. De bezochte websites en adverteerders kijken met je mee, want je surfgedrag is geld waard. Met onze 7 privacytips voor de browser beperk je het spieken tot een minimum.

  Meer informatie

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Digitaalgids.

 

Aanvragen