icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Ook de Digitaalgids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met tips voor veilig pc-gebruik, oplossingen voor computerproblemen en objectieve testinformatie.

Hoofdredacteur-DigitaalDe Digitaalgids bestaat in september 15 jaar en dat vieren we met een speciale jubileumeditie. Je ontvangt als abonnee als cadeautje ook een 68-pagina’s tellende pocket met de beste gratis software. Verder in de septembergids onder meer een groot wifi-dossier met tips en tests om wifiproblemen te verhelpen, praktijkartikelen om je tablet sneller te maken, zip-bestanden maken en de valkuilen bij het kopen van een nieuwe pc.

 • Clover

  Gratis software Clover mogelijk onveilig

  In het softwareboekje bij de laatste Digitaalgids adviseerden wij Clover als handig alternatief voor de Windows Verkenner. Helaas bevatten de sindsdien verschenen versies (3.1.5, 3.1.6 en 3.1.7) mogelijk malware: sommige antivirusprogramma’s slaan alarm. Heb je het geïnstalleerd? Verwijder het dan.

  Lees hoe je Clover verwijdert

 • laserprinter DG 9

  Test laserprinters

  Nieuwe printer nodig? Denk dan eens aan een laser in plaats van een inkjet. Lasers zijn snel, onderhoudsarm en al snel goedkoper in gebruik. We hebben er 37 getest.

  Meer over printers

 • wifi DG 9

  Alles over wifi

  Last van stotterende wifi of heb je geen bereik op zolder? Lees ons dossier. We geven oplossingen voor de belangrijkste oorzaken én bijbehorende praktische tips. Met een test van routers en van stroomnetadapters.

  Meer over routers

 • tablet kopen DG 9

  Maak je tablet weer snel

  Een nieuwe, snellere tablet kopen is vaak helemaal niet nodig. Met een paar simpele stappen draait je oude tablet weer op topsnelheid.

  Bekijk de tablettips

 • computer kopen DG 9

  Koop de juiste computer

  Laat je niet verleiden door indrukwekkende termen als ‘quad core’. Deze en nog 14 andere valkuilen om te vermijden als je een nieuwe desktop- of laptopcomputer gaat kopen.

  Lees het artikel gratis (pdf)

 • over de digitaalgids

  Over de Digitaalgids

  De Digitaalgids is hét blad voor de computergebruiker die zich niet wil verdiepen in de achterliggende techniek. Het blad is het onafhankelijke en kritische, slimme neefje dat in begrijpelijke taal koop- en praktijkadviezen geeft.

  Lees meer

 • abc index DG9

  Digitaalgids index

  Raadpleeg de index van de Digitaalgids. Het betreft de uitgaven van maart 2013 tot en met september 2016. Klik op onderstaande link om de index (pdf) in een nieuw venster te openen.

  Digitaalgids index

 • lezen digitaal nieuwsbrief

  Digitaalgids Nieuwsbrief

  Haal nog meer uit je abonnement: neem de gratis Digitaalgids Nieuwsbrief erbij. De nieuwsbrief verschijnt eenmaal per maand.

  Abonneer je op de nieuwsbrief

 • woordenboek DG9

  Woordenlijst

  Bekijk het overzicht van woorden die veelvuldig gebruikt worden in de Digitaalgids. 

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Digitaalgids.

 

Aanvragen