icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Archief Duurzaam consumeren

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Duurzaam consumeren.


2017

Eerste indruk | 1 mei 2017

BlaBlaCar

Goedkoper dan vliegen, gezelliger dan alleen rijden, maar niets voor mensen die niet flexibel zijn. Carpoolen via een app. Zo werkt het.

2016

16 november 2016

Nieuwe eiwitten

De tijd dat vooral tofu en tempé het plantaardige antwoord waren op vlees is allang voorbij. Tegenwoordig is het aanbod van eiwitalternatieven enorm en er komen in hoog tempo nieuwe producten bij.

Eerste indruk | 20 september 2016

Maak mest van je keukenafval in de Bokashi fermenteeremmer

In de Bokashi-emmer kun je keukenafval geurloos fermenteren in plaats van laten rotten zoals dat bij composteren het geval is. Komen er inderdaad geen nare geurtjes vrij?

19 mei 2016

Duurzaam consumeren

Duurzaam consumeren is aantrekkelijker dan mensen denken en biedt veel voordelen voor mens en milieu.

19 mei 2016

Archief Duurzaam consumeren

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Duurzaam consumeren.

Nieuws | 7 april 2016

Zonnecollectief gaat weer van start

Via het Zonnecollectief kopen wij samen met Vereniging Eigen Huis collectief zonnepanelen in. Nu beschikbaar!

23 maart 2016

Afval scheiden

Jaarlijks gooien we veel afval weg. Hiervan wordt veel hergebruikt, maar dan moet het wel goed gescheiden worden.

19 januari 2016

Wat is een zonneboiler?

Met een zonneboiler gebruik je de warmte van de zon voor warm water in je huis. Hoe werkt dat precies? En als de zon niet schijnt, heb je dan een koude douche?

2015

Eerste indruk | 30 oktober 2015

Peerby Go

Spullenleensite Peerby heeft sinds kort een commercieel broertje: Peerby Go. De dienst helpt je spullen te huren van andere consumenten: van een beamer tot een bakfiets. De tarieven zijn opvallend laag en de spullen worden gratis bezorgd en opgehaald. Peerby Go is gestart in Amsterdam en Utrecht. Als het daar een succes is, volgt de rest van Nederland.

15 april 2015

Voedselkeurmerken

Er zijn steeds meer keurmerken in de supermarkt. Maar hoe betrouwbaar zijn ze en wat moeten we er mee? 11 topkeurmerken voldoen aan de strenge eisen voor duurzaamheid, transparantie en controle. We geven hier per keurmerk een korte uitleg.

Nieuws | 24 februari 2015

Zonnepanelen soms ongedekt

De opmars van zonnepanelen is voor veel verzekeraars aanleiding de polisvoorwaarden van hun opstalverzekering tegen het licht te houden. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de Consumentengids van maart 2015.

2014

30 september 2014

Betrouwbare keurmerken

Er zijn veel verschillende keurmerken. Welke keurmerken ook echt betrouwbaar zijn lees je hier.

1 juli 2014

Voedselketen in beeld

Bij pastasaus denk je al snel aan Italië en bij melk aan koeien in de Nederlandse wei. Maar dit beeld blijkt lang niet altijd te kloppen. Onze eten maakt een heuze wereldreis voor het bij ons op het bord komt.

Nieuws | 12 juni 2014

Collectieve inkoop zonnepanelen van start

Vanaf 3 augustus 2015 kunnen consumenten via de Consumentenbond zonnepanelen kopen. De Consumentenbond organiseert samen met Vereniging Eigen Huis een collectieve inkoopactie voor compleet geïnstalleerde zonnestroomsystemen.

2 mei 2014

Duurzaam op vakantie

Naast het vervoermiddel dat je kiest voor je vakantie, is de keuze van je verblijf en het soort van activiteit sterk van invloed op de milieubelasting.

1 mei 2014

Op reis met vliegtuig, trein of auto

Het vervoermiddel naar je vakantiebestemming is vaak erg milieubelastend. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

1 mei 2014

Gemotoriseerd verkeer vergeleken

Personenauto's zijn verantwoordelijk voor meer dan 20 procent van de totale Nederlandse uitstoot van broeikasgassen. Hoe zuiniger een auto, des te minder CO2 per gereden kilometer. Auto's van na 2001 zijn aanmerkelijk schoner dan hun voorgangers.

1 mei 2014

Duurzaam vervoer

Auto, trein, tram en metro dragen bij aan het broeikaseffect en veroorzaken luchtvervuiling. Wij zetten de milieugevolgen op een rijtje.

Eerste indruk | 23 januari 2014

HomeWizard pakket

Inmiddels bekend van tv commercials is HomeWizard, het Nederlandse bedrijf voor huisautomatisering. Het HomeWizard-kastje kan communiceren met bestaande draadloze apparatuur van onder meer KlikAanKlikUit, Foscam en Elro. Met de website, iOS of Android-app bedien je die apparaten op één plek.

2013

Eerste indruk | 17 december 2013

Waka Waka Power

Met de donkere dagen voor de deur is de Waka Waka Power in meerdere opzichten een lichtpuntje. De zaklamp laadt op met zonlicht en de opgeslagen energie kan worden gebruikt om je smartphone, tablet of ander mobiel apparaat op te laden. Maar het sympathiekste aspect van de lamp is dat van de opbrengst het licht in arme delen van de wereld wordt verspreid. Onder het motto: 'buy one, give one' wordt er voor elke verkochte lamp een gedoneerd aan een goed doel.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in