icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Zonnepanelen: stagnatie of boom?

Nieuws | Onzekerheid over verlaging van het BTW-tarief op zonnepalen houdt de zonnepanelenmarkt flink bezig.

Gepubliceerd op:  9 mei 2012


Terwijl de collectieve inkoopacties en plaatselijke initiatieven om daken te bedekken met zonnepanelen als paddestoelen uit de grond schieten, blijken particulieren opeens te wachten met het aankopen van zonnepanelen. De reden: het recente begrotingsakkoord tussen VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie bevat een passage over verlaging van de BTW op zonnepanelen. Die moet van 19% naar 6% gaan.

Op een dak vol panelen scheelt dat honderden euro´s. Consumenten wachten daarom nu op een daadwerkelijke beslissing over de BTW-verlaging.

Volgens 'Meer met Minder' komt een aanzienlijk deel van de Nederlandse installatiebedrijven die zonnepanelen verkopen door deze onzekerheid in de problemen.

Bron: Meer met Minder.

Nieuw & interessant

 • bla bla car
  Eerste indruk  |  24 mei.

  BlaBlaCar

  Goedkoper dan vliegen, gezelliger dan alleen rijden, maar niets voor mensen die niet flexibel zijn. Carpoolen via een app. Zo werkt het.
 • Bokashi fermenteeremmer eerste indruk
  Eerste indruk  |  20 sep.

  Maak mest van je keukenafval in de Bokashi fermenteeremmer

  In de Bokashi-emmer kun je keukenafval geurloos fermenteren in plaats van laten rotten zoals dat bij composteren het geval is. Komen er inderdaad geen nare geurtjes vrij?
 • Artikel keurmerken voedsel

  Duurzaam eten

  Met duurzaam eten bedoelen we eten waarbij je rekening houdt met de arbeidsomstandigheden van mensen, het dierenwelzijn en het milieu.
 • Artikel duurzaam op vakantie vliegtuig trein auto
  2 mei.

  Duurzaam op vakantie

  Naast het vervoermiddel dat je kiest voor je vakantie, is de keuze van je verblijf en het soort van activiteit sterk van invloed op de milieubelasting.