icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Glansmiddelen en antischuimmiddelen

Glansmiddelen laten voedingsmiddelen zoals snoepjes glanzen. Welke zijn er?

Rosa Rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:27 juni 2014


Onderstaande stoffen worden in voeding gebruikt als glans- of antischuimmiddel.  

Lees ook wat andere E-nummers doen met voedsel. 

 Nummer Naam 
 E900 Dimethylpolysiloxaan
 E901 Bijenwas, wit en geel
 E902 Candelillawas
 E903 Carnaubawas
 E904 Schellak 
 E905 Microkristallijne was
 E907 Gehydrogeneerd poly-1-deceen
 E912 Esters van montaanzuur
 E914 Geoxideerde polyethyleenwas

Nieuw & interessant

  • vleeswaren-e-nummers
    Nieuws  |  22 mrt.

    Verbod op het conserveermiddel calciumsorbaat

    Het conserveermiddel calciumsorbaat (E203) mag vanaf 12 augustus 2018 niet meer gebruikt worden in de Europese Unie.
  • voedingswaarde etiket nieuws
    Nieuws  |  4 aug.

    Glutenvrije producten niet altijd gezonder

    Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
  • e-nummers-worst
    Nieuws  |  25 jul.

    Glutamaten: je kunt er tóch teveel van binnenkrijgen

    Voor de smaakversterker mononatriumglutamaat, ook wel bekend als ‘MSG’ en E621 is sinds kort een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADI) is vastgesteld. Dat is opvallend, want tot voorheen was voor deze toevoeging geen ADI vastgesteld.
  • Home header dieten

    Diëten

    Lang niet alle diëten zijn gezond. Waar let je op bij het kiezen van een dieet?