icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smaakversterkers

Stoffen die de smaak van bepaalde andere stoffen versterken. Welke smaakversterkers zijn er allemaal?

Rosa Rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:27 juni 2014


Bekijk in de tabel smaakversterkers en hun bijbehorende E-nummers.

Lees ook wat andere E-nummers doen met voedsel. 

 Nummer Naam 
 E620 Glutaminezuur
 E621 Mononatriumglutamaat
 E622 Monokaliumglutamaat
 E623 Calciumdiglutamaat
 E624 Monoammoniumglutamaat
 E625 Magnesiumdiglutamaat
 E626 Guanylzuur
 E627 Natriumguanylaat
 E628 Kaliumguanylaat
 E629 Calciumguanylaat
 E630 Inosinezuur
 E631 Dinatriuminosinaat
 E632 Dikaliuminosinaat
 E633 Calciuminosinaat
 E634 Calcium-5'-ribonucleotiden
 E635 Calcium-5'-ribonucleotiden
 E640 Glycine en natriumglycinaat
 E650 Zinkacetaat

Nieuw & interessant

  • vleeswaren-e-nummers
    Nieuws  |  22 mrt.

    Verbod op het conserveermiddel calciumsorbaat

    Het conserveermiddel calciumsorbaat (E203) mag vanaf 12 augustus 2018 niet meer gebruikt worden in de Europese Unie.
  • voedingswaarde etiket nieuws
    Nieuws  |  4 aug.

    Glutenvrije producten niet altijd gezonder

    Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
  • e-nummers-worst
    Nieuws  |  25 jul.

    Glutamaten: je kunt er tóch teveel van binnenkrijgen

    Voor de smaakversterker mononatriumglutamaat, ook wel bekend als ‘MSG’ en E621 is sinds kort een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADI) is vastgesteld. Dat is opvallend, want tot voorheen was voor deze toevoeging geen ADI vastgesteld.
  • Home header dieten

    Diëten

    Lang niet alle diëten zijn gezond. Waar let je op bij het kiezen van een dieet?