icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Smaakversterkers

Stoffen die de smaak van bepaalde andere stoffen versterken. Welke smaakversterkers zijn er allemaal?

Gepubliceerd op:  27 juni 2014


Bekijk in de tabel smaakversterkers en hun bijbehorende E-nummers.

Lees ook wat andere E-nummers doen met voedsel. 

 Nummer  Naam 
 E620  Glutaminezuur
 E621  Mononatriumglutamaat
 E622  Monokaliumglutamaat
 E623  Calciumdiglutamaat
 E624  Monoammoniumglutamaat
 E625  Magnesiumdiglutamaat
 E626  Guanylzuur
 E627  Natriumguanylaat
 E628  Kaliumguanylaat
 E629  Calciumguanylaat
 E630  Inosinezuur
 E631  Dinatriuminosinaat
 E632  Dikaliuminosinaat
 E633  Calciuminosinaat
 E634  Calcium-5'-ribonucleotiden
 E635  Calcium-5'-ribonucleotiden
 E640  Glycine en natriumglycinaat
 E650  Zinkacetaat

Nieuw & interessant

  • voedingswaarde etiket nieuws
    Nieuws  |  4 aug.

    Glutenvrije producten niet altijd gezonder

    Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
  • e-nummers-worst
    Nieuws  |  25 jul.

    Glutamaten: je kunt er tóch teveel van binnenkrijgen

    Voor de smaakversterker mononatriumglutamaat, ook wel bekend als ‘MSG’ en E621 is sinds kort een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADI) is vastgesteld. Dat is opvallend, want tot voorheen was voor deze toevoeging geen ADI vastgesteld.
  • stapel
    Nieuws  |  23 jan.

    Honig sausmixen zonder E-nummers even zout

    De E-nummers zijn dan wel uit de Honig-mixen, maar ze zijn nog even zout als voorheen.
  • Home header dieten

    Diëten

    Lang niet alle diëten zijn gezond. Waar let je op bij het kiezen van een dieet?