icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Batavus Stream: review

Eerste indruk | E-bikes zijn er in allerlei prijsklassen. De Batavus Stream is een voorbeeld van een wat duurdere elektrische fiets van boven de €2000. Hij scoort goed in onze test vanwege de hoge actieradius, de prettige middenmotor en de goede hydraulische velgremmen.
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  21 juni 2016


Conclusie

Op deze e-bike is weinig aan te merken. Hij heeft een goede middenmotor en goede remmen. Met zijn 500 Wh-accu levert hij een grote actieradius (de maximaal af te leggen afstand met volle accu), bij de sterkste ondersteuning.

Bijzonderheden

Ook op populaire e-bikes geven de verkopers de laatste weken flinke kortingen. De Stream staat voor €2300 in de prijslijst, maar we zien vaak online-aanbiedingen van onder de €2000.

Naast de goede hydraulische velgremmen heeft hij ook een koplamp die veel licht geeft. De Yamaha-middenmotor levert veel trekkracht (80 Nm) en biedt veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden.

Hij heeft ook wat nadelen: bij constante snelheid is de ondersteuning soms van wisselend niveau en als de motor hard aan het werk is, produceert deze een minder prettige fluittoon.

Specificaties

Regeling motorkracht Krachtsensor en snelheidssensor
Plaats motor Trapas ('middenmotor')
Soort versnellingen Naaf, 7 versnellingen
Accu Li-ion, 500 Wh, losneembaar, 3,9 kg
Gewicht 27,4 kg

Wil je kijken hoe de Batavus Stream in de test scoort ten opzichte van zijn concurrenten? Ga naar de vergelijker (alleen voor leden).

Nieuwste artikelen

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken