icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Fietsklik fietskrat

Eerste indruk | Fietsklik is een systeem waarbij je een drager op de fiets monteert. Op de drager kun je een krat vastzetten, of fietstassen. Wij probeerden het krat van Fietsklik uit. Het idee is goed, maar de uitvoering kan beter.
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  22 april 2014


Merk Fietsklik

Richtprijs € 80 (drager en krat). Te koop bij ANWB-winkels en -website (bezorgkosten €2,50). Eind april waren de prijzen in de webwinkel verlaagd. ANWB-leden betalen €10 minder. Ook te koop via www.fietsklik.com voor €85


Type fietskrat


fietsklik-krat2

Fietsklik fietskrat: review

Conclusie

Het idee achter het Fietsklik fietskrat is goed: een boodschappenkrat dat je vastzet achterop je fiets, maar ook los kunt maken om mee de winkel in te nemen. Maar het krat zal op veel elektrische fietsen niet passen omdat de bagagedrager te breed is. Verder had de uitvoering beter gekund, helemaal gezien de prijs.

Voor veel elektrische fietsen niet geschikt

MAGR20140417-0170Om het krat te gebruiken moet je de drager vastschroeven op je bagagedrager. Niet te ver naar voren, want dan kom je er tijdens het fietsen tegenaan. De drager zit met 8 schroeven vast, dus wordt niet snel gestolen.   

De drager zal op veel elektrische fietsen niet passen wanneer zij de accu onder de bagagedrager hebben. De bagagedrager is dan te breed. Controleer dus van te voren of de drager past.

Lastig slot

Het fietskrat schuif je gemakkelijk op de drager. Het is vervolgens te vergrendelen met een plastic 'sleutel'. Ons lukte dat niet altijd. Erg vervelend als het niet lukt, want daarmee is het krat er ook af te halen door kwaadwillenden. MAGR20140417-0190

Het afnemen van het krat vergt wat handigheid. De één lukt het direct, de ander moet even zoeken naar de juiste manier en blijft er moeite mee hebben.

Je kunt het krat als trolley mee de winkel innemen. Gemakkelijk, want je kunt de boodschappen er na het afrekenen direct weer in stoppen. Helaas maken de wieltjes veel lawaai op de tegels van de supermarkt.

 

Fietsen gaat prima, ook met krat bier 

MAGR20140417-0162Fietsen met het krat gaat prima. Als het leeg is rammelt het wat, maar dat is niet storend.

  • Als het krat volbeladen is, voelt het evenwichtig en stevig. Ook met een kratje bier aan boord.
  • De fiets op de standaard neerzetten met een krat bier gaat niet, dan valt hij om. Met een minder zwaarbeladen krat gaat het wel.
  • Je kunt beter geen waardevolle spullen in het krat doen. Je hebt er al fietsend geen zicht op en het is niet afgesloten.
  • Heb je een smalle ruimte om de fiets te parkeren, dan kun je het krat er beter eerst afhalen.

Onstevige trekstang en wanden

De uitvoering van het krat laat te wensen over.

  • Als je hem als trolley gebruikt voelt de trekstang onstevig aan en de wieltjes maken herrie. 
  • Als je van de buitenkant tegen het kratje aankomt, klappen de opbouwbare wanden gemakkelijk in. Met als gevolg dat er spleetjes ontstaan waar spullen tussen kunnen komen, waardoor de wanden minder stevig worden.

Prijzig

De drager kost €34,95 en het krat €44,95. ANWB-leden krijgen in totaal €10 korting. Dit is veel geld voor een boodschappenkratje waarvan de uitvoering te wensen over laat.

De fabrikant heeft aangegeven bezig te zijn met een aantal productverbeteringen, zoals een steviger trekstang en andere wieltjes.

Bekijk ook: elektrische fietsen vergelijker

Wat-is-Fietsklik-fietskrat?

MAGR20140417-0170De Fietsklik bestaat uit een drager en een krat. Je moet de drager aanschaffen -en installeren- om het krat te kunnen gebruiken. Het krat is iets ruimer dan een krat bier en aardig hoog. Het krat is opvouwbaar tot ongeveer de helft van de hoogte om hem beter op te kunnen bergen. Maar zo plat als een simpel vouwkrat wordt hij niet.

Aan het krat zit een trekstang, zodat je hem ook als trolley kunt gebruiken in de winkel.

Er zijn ook fietstassen te koop die je aan de drager kunt vastklikken. Die kunnen er ook op als het fietskrat er op zit.

Handig? Lees de review van het Fietsklik fietskrat

  

MAGR20140417-0180

MAGR20140417-0172

 

Nieuwste artikelen

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken