icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Colgate Whitening pen

Eerste indruk
|
Met de Whitening pen van Colgate zouden je tanden in 3 weken 3 tinten witter worden. Ons panel smeerde de gel na elke poetsbeurt op de tanden. Wat vonden de panelleden ervan?
Irene La Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 10 augustus 2016

Prijs €13

Merk Colgate

whitening--pen-Tandenborstel-eerste-indruk

Conclusie

Na 3 weken overheerst de teleurstelling. Het panel is verre van tevreden. De voornaamste reden: het werkt niet! Daarbij is het gebruik ervan een behoorlijk geklieder. Voor €13 zou het panel de Whitening pen absoluut niet kopen.

Wat is het precies?

whitening--pen-Tandenborstel-totaalColgate Max White Expert White toothbrush + whitening pen is in de schappen te vinden als een tandenborstel met een pen ernaast. In de pen zit gel dat je op je tanden smeert, nadat je met de bijbehorende borstel hebt gepoetst. De borstel heeft rubberachtige stukjes die ook een polijstend effect zouden hebben. De gel-pen kun je vervolgens onderin de tandenborstel opbergen. 
De gel doseer je door de pen te draaien. Met het topje van de pen smeer je de gel op je tanden en die laat je vervolgens gewoon zitten. Je hoeft niet te wachten of te spoelen. Wanneer je dit 2 keer per dag gedurende 3 weken doet, zouden je tanden 3 tinten witter zijn geworden.  

De test

Panelleden uit ons Consumentenbond Panel hebben de Whitening pen 3 weken lang thuis uitgeprobeerd. Het panel bestond uit 23 niet-rokende mensen met een gezond gebit, zowel mannen als vrouwen van uiteenlopende leeftijden. Tijdens de test gebruikten ze naast hun eigen vertrouwde tandpasta geen andere mondverzorgingsmiddeltjes. 

3 tinten witter? 

Colgate claimt 3 tinten wittere tanden. Elke week 1 tint witter. Dat klinkt heel wat, maar hoe ziet dat eruit? Hoeveel verschil zit er tussen ‘1 tint’? We gaven de panelleden een tintenkaartje, zodat ze in staat zijn om de kleur elke week vast te leggen. De helft van de mensen kon geen enkel verschil vaststellen. Van de mensen die wel wat verschil zagen, vonden slechts 6 dat hun tanden er op het oog ook daadwerkelijk witter uitzagen. En opvallend genoeg is hiervan slechts 1 persoon enthousiast over het product. 

Onhandig geklieder

Ruim de helft vindt de borstel niet prettig poetsen. Hij is vrij groot en voelt anders aan dan de haartjes van een normale borstel. De meesten vonden overigens wel dat het gebit schoon aanvoelt. Over de gel-pen was het panel behoorlijk gelijkgestemd: 'Wat een onhandig geklieder!'. 
Het verdelen van de gel over de tanden gaat lastig. De gel voelt als een dikke, kleverige pasta en smeert daardoor niet goed gelijkmatig uit over vochtige tanden. 
Omdat je de gel vervolgens gewoon moet laten zitten, zit je een tijdje opgescheept met een laagje op je tanden. Dat voelt niet lekker.

Gel én borstel samen

whitening--pen-TandenborstelVoor €13 koop je de borstel met gel-pen samen. ‘Veel te duur voor iets wat niet werkt’, vindt het panel. Als de gel op is, bij sommigen al binnen de 3 weken, ben je genoodzaakt ook weer een nieuwe tandenborstel te kopen. De gel is niet los verkrijgbaar. Bovendien zit niet iedereen te wachten op een nieuwe tandenborstel, omdat ze bijvoorbeeld al elektrisch poetsen. 

 

Lees welke elektrische tandenborstel de beste is of vergelijk verschillende tandenborstels met elkaar. 

En zo poets je het beste je tanden schoon. 

Begin 2017 publiceren we de resultaten van een grote test whitening tandpasta. 

Wil je ook je mening geven over producten? Je kunt je aanmelden voor het Consumentenbond Internetpanel

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test elektrische tandenborstels