icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Energiebespaartips voor studenten

Thuis valt prima op energie te besparen, want iedereen heeft een aantal grootverbruikers in huis. Lees onze tips om thuis energie te besparen, vooral als je een nieuw groot apparaat zoals een koelkast of wasmachine koopt.

Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op:7 april 2014


energie 175 x 135 pixelsAls student kun je elke euro extra natuurlijk goed gebruiken! Woon jij in een appartement of studentenhuis met een eigen gas- en/of energie-aansluiting? Dan betaal je ook elke maand (mee) aan het energieverbruik!

Bekijk onze tips om energie in huis te besparen en maandelijks meer geld over te houden voor andere leuke dingen.

Verwarming

Natuurlijk is het fijn als het in je studentenkamer of huis lekker warm is, maar er is zeker te besparen op verwarming. Een klein beetje besparing levert je al snel heel wat euro's op per jaar. Lees dus onze bespaartips.

Huishoudelijke apparaten

Zijn alle opladers van jou en je huisgenoten uit het stopcontact? Ook na het opladen gebruiken deze nog steeds energie! Lees hoe je ook in jouw studentenhuis energie kunt besparen op het gebruik van huishoudelijke apparaten.

Beeld, geluid en computers

Televisies, notebooks en computers zijn natuurlijk ruim vertegenwoordigd in elk studentenhuis, maar gebruiken ook aardig wat energie. Maar geen nood, ook bij het gebruik van je televisie en computer kun je energie besparen. Bekijk onze energiebespaartips.

Koken

Gezamenlijk koken of ieder voor zich? Nog goedkoper eten kan met onze tips over het besparen van energie!

Wassen en drogen

Combineer de was met die van je huisgenoten. Zo hoef je minder vaak te wassen en bespaar je energie, dus geld. Lees ook onze andere energiebespaartips over wassen en drogen.

Verlichting

Zit je in een studentenhuis waar nog gloeilampen hangen? Ledlampen worden steeds goedkoper in aanschaf en verbruiken slechts een fractie van de energie ten opzichte van gloeilampen. Bekijk hoe je energie kunt besparen bij verlichting.

Energiekosten besparen 

Naast energiekosten besparen door minder energie te gebruiken, kun je ook kosten besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Dit kan heel eenvoudig met het Energiecollectief, de Energievergelijker en Huisbaasje, onze energieverbruiksmanager.

Bespaar ook op: