icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veilinguitslag Energiecollectief Consumentenbond

Nieuws|De 12e energieveiling van de Consumentenbond is gewonnen door NLE en Budget Energie. Het scherpste bod voor een 1-jarig contract van NLE komt voor een gemiddeld huishouden neer op een besparing van €343*. Wie voor langere tijd zeker wil zijn van vaste lage tarieven is het 3-jarig contract van Budget Energie met een gemiddelde besparing van €207* per jaar interessant. In vergelijking tot de andere spelers in de markt, zoals Sloop de Crisis en Vereniging Eigen Huis, zijn het op dit moment de beste biedingen in de markt.

Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op:28 november 2014


Iedereen die zich nu al voor dit Energiecollectief heeft ingeschreven krijgt een persoonlijk aanbod. Dit aanbod is eenvoudig te vergelijken met het modelcontract van de huidige leverancier.

De inschrijving voor zowel leden als niet-leden staat nog open tot 5 december. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Ook nieuwe inschrijvers ontvangen een aanbod afgestemd op het persoonlijk verbruik. Na 5 december kan iedereen direct zien wat de persoonlijke besparing is en is overstappen mogelijk tot en met 31 december.

Forse besparing

De Consumentenbond adviseert consumenten om regelmatig kritisch naar hun energiecontract te kijken. De Consumentenbond biedt hiervoor het Energiecollectief en de Energievergelijker aan.
Het Energiecollectief is een eenvoudige manier om zorgeloos op de energierekening te besparen. Samen inkopen maakt energie goedkoper. Daarnaast is het aanbod van het Energiecollectief gegarandeerd beschikbaar voor een bepaalde periode.

Bij de Energievergelijker kan het aanbod per dag verschillen en vergelijkt de Consumentenbond aanbieders niet alleen op prijs, maar ook op klantvriendelijkheid en duurzaamheid.

* De geboden besparing is berekend op de modelcontracten van de drie grote energieleveranciers ( Nuon, Essent en Eneco ) en op een gemiddeld verbruik per jaar van 3500 kWh stroom en 1850m³ gas in gasregio 4.