! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in onze vergelijker beperkt. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in voor 2 november

Winnaar 1 jaar gratis ‘zekergroene’ energie bekend

Nieuws
|
De familie Vasbinder uit Koog aan de Zaan is de gelukkige winnaar van 1 jaar gratis groene energie van een duurzame leverancier. Dat is de uitkomst van de verloting onder alle overstappers van het Zekergroen Energiecollectief van de Consumentenbond en Natuur & Milieu. Daniah Vasbinder: ‘Dat is heel mooi! We winnen anders nooit wat.’
Joyce Donat

Joyce Donat , Woordvoerder Gepubliceerd op: 21 augustus 2020

In april startten de Consumentenbond en Natuur & Milieu met het Zekergroen Energiecollectief. Aan dit collectief mogen alleen de allergroenste energieleveranciers meedoen. De energieleveranciers moeten minimaal een 8,5 scoren in de Stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en WISE.

Greenchoice, Vanderbron en Pure Energie kwamen met het beste aanbod: een voordelig tarief en aantoonbaar 100% schone, in Nederland opgewekte energie. Bovendien investeren de bedrijven in nieuwe duurzame opwekcapaciteit, zoals windmolens.

Duurzaam en voordelig

Onder de ruim 3700 consumenten die overstapten naar één van deze leveranciers, werd een jaar gratis energie verloot. Vasbinder: ‘Dat er gebruik wordt gemaakt van lokale duurzame energie spreekt ons erg aan. Maar uiteindelijk wil je naast een schoner milieu ook een lage prijs. Wij kozen voor Greenchoice, die had voor ons het beste aanbod.’

Groene keuze makkelijker maken

Met het Zekergroen Energiecollectief willen de Consumentenbond en Natuur & Milieu de verduurzaming van het energieaanbod stimuleren.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘Uit onderzoek blijkt dat consumenten vergroening van het energieaanbod belangrijk vinden. Met dit collectief maken we het makkelijker om te kiezen voor een echt groene leverancier die ook nog voordelig is.'

Rob van Tilburg, directeur Programma’s van Natuur & Milieu: ‘Als veel huishoudens meedoen, kunnen de leveranciers (nog) meer investeren in nieuwe zonne- of windmolenparken. Zo versnelt het collectief de omslag naar 100% duurzame energie en maken we Nederland samen groener.’

De trekking van de winnaar van 1 jaar gratis energie is donderdag 20 augustus verricht door notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn uit Den Haag. Natuur & Milieu en de Consumentenbond vergoeden de eerste jaarnota binnen het 3-jarig energiecontract, tot een maximum van €1822.

Het Zekergroen Energiecollectief is nu gesloten. Consumenten kunnen zich wel aanmelden voor het 'gewone' Energiecollectief van de Consumentenbond.

Lees ook: