Extra informatie

Energie besparen in huis

In huis staan allerlei apparaten die behoorlijk wat energie gebruiken. Hoe kun je nu energie besparen? Moet je gelijk een nieuw apparaat kopen of kun je al energie besparen door anders met deze apparaten om te gaan? Bekijk onze tips om energie in huis te besparen.

VideoIn de video worden een aantal handige tips besproken om energie te besparen in huis. Zo kun je bijvoorbeeld deuren en ramen van tochtstrips voorzien, dubbel glas laten plaatsen en gloeilampen vervangen voor led's of spaarlampen.

Een aantal winkels (pdf) gebruikt de Energieweter. Dat is een kaartje dat naast het prijskaartje van een elektrisch apparaat hangt en waar op staat hoeveel stroom het apparaat bij een gemiddeld gebruik per jaar in euro's gebruikt.

Met de tool van klimaatbureau Hier krijg je inzicht in hoe en hoeveel stroom je kunt besparen met huishoudelijke en elektronische apparaten.

Met handige thermostaten en verbruiksmeters kun je je daadwerkelijke stroomverbruik.

Bespaar fors op je energierekening. Schrijf je nu vrijblijvend in voor het Energiecollectief of gebruik onze Energievergelijker.

Verwarming

Radiator knopNatuurlijk is het fijn als je huis lekker warm is, maar er is zeker te besparen op verwarming. Een klein beetje besparing levert je al snel heel wat euro's op per jaar. Lees dus onze bespaartips over verwarming in huis.

Beeld, geluid en computers

Televisies, notebooks en computers zijn natuurlijk heel leuk, maar gebruiken ook aardig wat energie. Maar geen nood, ook bij het gebruik van je televisie en computer kun je energie besparen. Bekijk onze energiebespaartips voor elektronica.

Verlichting

LampenDe verlichting in huis is een flinke kostenpost op de energierekening, maar gelukkig kun je eenvoudig op deze kostenpost besparen. Gooi alle gloeilampen die je nog in huis hebt weg (ook als ze nog niet kapot zijn) en ga over op ledlampen.

Energiekosten besparen

energieleveranciers-vergelijkenNaast energiekosten besparen door minder energie te gebruiken, kun je ook kosten besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Dit kan heel eenvoudig met het Energiecollectief of de Energievergelijker van de Consumentenbond.

Deel bericht via: