Extra informatie

Energie besparen in huis

We gebruiken met ons allen een hoop energie, maar we kunnen er ook flink op besparen. Dat is goed voor het milieu, en het levert je geld op. Sommige energiebesparende maatregelen zijn gratis, soms moet je eerst iets investeren. En die investering verdien je soms verrassend snel terug. Bekijk onze tips om energie te besparen in huis .

Video

In de video worden een aantal handige tips besproken om energie te besparen in huis. Zo kun je bijvoorbeeld deuren en ramen van tochtstrips voorzien, dubbel glas laten plaatsen, het dak, de gevels, en/of de vloeren isoleren (en eventueel leidingen). Vervang alle gloeilampen door ledlampen of eventueel spaarlampen.

Een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je stroomverbruik is een energieverbruiksmanager. Dat inzicht helpt je weer bij het besparen op elektriciteit.

Verwarming

Radiator knopNatuurlijk is het fijn als je huis lekker warm is, maar er is zeker te besparen op verwarming. Een klein beetje besparing levert je al snel heel wat euro's op per jaar.

Lees onze bespaartips over verwarming in huis.

Beeld, geluid en computers

Televisies, notebooks en computers zijn natuurlijk heel leuk, maar gebruiken ook aardig wat energie. Maar geen nood, ook bij het gebruik van je televisie en computer kun je energie besparen.

Bekijk onze energiebespaartips voor elektronica.

Verlichting

LampenDe verlichting in huis is een flinke kostenpost op de energierekening, maar gelukkig kun je eenvoudig op deze kostenpost besparen. Gooi alle gloeilampen die je nog in huis hebt weg (ook als ze nog niet kapot zijn) en ga over op ledlampen.

Energiebespaarlening

Voor energiebesparing moet je soms grotere uitgaven doen, bijvoorbeeld voor isolatie of dubbel glas. Of voor zonnepanelen. Als je die uitgaven moeilijk op kunt brengen kan de overheid je helpen met de Energiebespaarlening: een lening met een lage rente. 

Kijk op Ikinvesteerslim.nl.

Energiekosten besparen

energieleveranciers-vergelijkenNaast energiekosten besparen door minder energie te gebruiken, kun je ook kosten besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

Dit kan heel eenvoudig met het Energiecollectief of de Energievergelijker van de Consumentenbond.

Deel bericht via: