icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Jij wilt toch ook slim nalaten en schenken?

Nieuws | Het boek Slim nalaten & schenken van de Consumentenbond geeft heldere informatie over erfrecht, nalatenschapsplanning, erf- en schenkbelasting en de wettelijke regels rond schenken. Het boek is vanaf 22 september 2016 beschikbaar.
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  22 september 2016

slim nalaten en schenken

Wil jij je huis, vermogen of andere waardevolle zaken aan je kinderen of familie doorgeven? Dat kan na je overlijden via de nalatenschap of tijdens je leven via een schenking. Voor welke mogelijkheid jouw voorkeur ook uitgaat, je wilt toch zeker dat dit goed geregeld is?

Het boek Slim nalaten & schenken wijst daarbij de weg. Het vertelt wanneer een testament onmisbaar is en hoe bewust schenken veel erfbelasting kan schelen, met reken- en praktijkvoorbeelden. Ook lees je informatie over nalatenschapsplanning: de optimale combinatie van schenken en nalaten.

Beste online of via de telefoon

Deze twintigste druk is geactualiseerd naar de nieuwste fiscale en financiële cijfers van 2016. Inclusief de terugkeer van de jubelton per 1 januari 2017.

Als lid betaal je voor Slim nalaten & schenken €20,30 (niet-leden €24,80), beide inclusief €2,80 verzendkosten.

Je kunt het boek online bestellen of telefonisch op het telefoonnummer (070) 445 45 45.

Nieuw & interessant

 • minigids schenken
  Nieuws  |  11 aug.

  Correctie uitsmeren eenmalige vrijgestelde schenking

  De Consumentenbond ontving veel meldingen van leden aan de hand van de Minigids Schenken over het uitsmeren van de eenmalige vrijgestelde schenking voor de eigen woning. Bij navraag bij het Ministerie van Financiën blijkt dat de informatie uit gebruikte Kamerstukken niet helemaal juist is.
 • nieuw-huis-nieuws
  Nieuws  |  28 jul.

  Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

  Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.
    1 reactie
 • schenkbelasting
  Eerste indruk  |  1 jun.

  Aangifte Schenkbelasting

  Sinds medio mei kun je aangifte schenkbelasting doen via Mijn Belastingdienst. Voorheen kon dit alleen via een papieren formulier. De Consumentenbond probeerde deze manier van aangifte doen uit.
 • Home 1 belastingaangifte
  7 jun.

  Belastingaangifte

  Wil je meer weten over de belastingaangifte inkomstenbelasting? Lees dan verder in ons dossier Belastingaangifte.