icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Senseo Latte Duo

Eerste indruk
|
Senseo breidt de lijn uit met de Latte Duo. Nieuw aan de Latte Duo is dat je melk opschuimt met een slangetje - zoals dat ook bij veel espressomachines gebeurt - maar dan voor 2 kopjes tegelijk. Je kunt naast gewone koffie kiezen voor cappuccino, latte machiatto, café latte en warme melk. Voor de beste resultaten adviseert Philips halfvolle (koe)melk.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 27 september 2013

Merk Senseo

Richtprijs € 190

Type Latte Duo

Senseo Latte Duo: review

De Senseo Latte Duo is een mooie, compacte machine waarmee je eenvoudig koffievarianten met melk kunt zetten. Maar het melkschuim is niet het mooiste dat er is, het is niet erg stevig en heeft nog vrij grote bellen. 

Intensieve schoonmaak

Daarbij is het schoonmaken een punt van aandacht. Heb je melkschuim gemaakt dan moet het slangetje binnen 30 minuten doorgespoeld worden. Maar daarmee ben je er niet, eind van de dag moet je de hele melktuit ontmantelen en afspoelen in een sopje of in de vaatwasser reinigen.

Het kapje dat de melktuit afdekt, kwam niet ongeschonden uit de vaatwasser, er zitten vlekken op die je er niet meer afgeboend krijgt. Philips heeft inmiddels laten weten dat het euvel bij het kapje is aangepast.

Voordelen van de Latte Duo (ten opzichte van de Latte Select)

  • Het slangetje tapt direct melk uit een pak melk, je pakt dus niet meer melk dan nodig.
  • Melkvarianten in 2 kopjes tegelijk mogelijk.
  • De Latte Duo maakt ook warme melk.
  • De Latte Duo is compacter en kleiner.

Nadelen van de Latte Duo (ten opzichte van de Latte Select)

  • De kopjeshouder/lekbak kun je op 3 posities in het apparaat zetten. Bij de Latte Select kan dat traploos door aan een knop aan de zijkant te draaien. 
  • Het waterreservoir van de Latte Select is makkelijker te vullen doordat de opening groter is; die van de Latte Duo is langer en smaller. 
  • Schoonmaken is meer werk dan bij de Latte Select.

Voor een vergelijkbare prijs kun je ook een espressomachine op basis van het cupsysteem kopen, die ook koffievarianten met melk opschuimt. Hoe deze presteren kun je nagaan in de Espressomachine-vergelijker.

Wat is de Senseo Latte Duo?

De Senseo Latte Duo is het eerste Senseo-apparaat waarmee je cappuccino en andere koffievarianten met melk tegelijk maakt voor 2 kopjes. Het is hetzelfde model als de Senseo Quadrant, maar dan met melkopschuimvoorziening. Van de Latte Duo bestaan 2 uitvoeringen:

  • de gewone met alleen een slangetje;
  • een met een stalen uiteinde aan het slangetje: de + .

Andere Senseo-modellen waarmee je koffievarianten kunt maken met melk zijn de Cappuccino select en Latte Select. Deze hebben beide een ingebouwd melkreservoir.

De Cappuccino-select maakt alleen cappuccino en met de Latte-select kun je cappuccino, latte machiatto en café latte maken en de hoeveelheid koffie aanpassen.

Lees de review van de Senseo Latte Duo.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken