icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Theecapsules voor Nespresso

Eerste indruk
|
Tot voor kort kon je alleen koffie drinken uit een Nespressomachine, maar nu zijn er ook verschillende aanbieders van theecapsules voor Nespresso. Dure luxe of ideale uitvinding?
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 23 maart 2016

Merk Lipton, Corsini, CattoPardo, 88° Caffe

Richtprijs € vanaf 0,22

1e indruk theecups

Eerste indruk: theecapsules voor Nespresso

Conclusie

Corsini cupsDe theecapsules voor Nespresso zijn een dure oplossing voor een probleem dat niet bestaat. Wil je echt thee zetten met je Nespressomachine? Tap dan een kopje heet water uit de Nespresso en hang daar een theezakje in. Een veel goedkopere en minstens zo makkelijke oplossing. Bovendien heb je dan niet nog meer capsules die op de afvalberg belanden; een theezakje kan immers gewoon bij het GFT.

Sterke bak

I-Solubili theecupsHet ligt er een beetje aan welke Nespressomachine je hebt, maar als je een lungostand bij Nespresso kiest heb je toch maar een halve mok thee (110ml). Lipton adviseert echter 200 ml water. De zwarte thee die wij dronken was met de lungostand inderdaad een te sterke bak. We mengen hem liever aan met nog een lading heet water. Heb je een Nespresso die niet automatisch stopt dan kun je natuurlijk op het gewenste moment zelf het water stoppen.

Temperatuur

Voor zwarte thee is ook de temperatuur niet goed. Voor zwarte thee kook je het water tot 95-100°C voor de lekkerste mok. De thee in onze kop was zo'n 73°C. Voor groene of witte thee is een lagere temperatuur wel beter, 70-85 °C is prima. 

Niet echt lekker

Lipton theecupsLipton geeft wel aan dat de samenstelling speciaal geselecteerd is voor de Nespressomachines, maar geen van de panelleden vond de thee echt lekker. Om te voorkomen dat je koffie proeft als je dat gezet hebt, moet je de machine eerst even doorspoelen.

Aantrekkelijk ziet de thee er ook niet uit, de meeste smaken zien er troebel uit, en bovenop de thee ligt een schuimlaagje.

Let op: op de Lipton-capsules zit een folietje dat je er eerst moet afhalen

Duur

De Nespresso-capsules kosten 35 cent per stuk. Is thee veel goedkoper? Nee.

  • De capsules van Lipton (4 smaken) kosten 32 cent.
  • De Corsini is 1 cent goedkoper.
  • Gattopardo capsules kosten je 25 cent.
  • De cups van 88° Caffe (8 verschillende smaken) zijn het goedkoopst, vanaf 22 cent per kopje.

Te-Verde theecupsEen kopje thee kost normaal zo'n  3,5 a 4,5 cent, da's dus eentiende van de prijs van zo'n capsule.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken