icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Bekijk het aanbod.

Energiecollectief icon

De beste fietsstoeltjes voor achterop

Fietsen met je kind van 3 jaar of ouder, of meer dan 9 kilo? Neem een fietsstoeltjes voor achterop de fiets. In februari 2016 testten we nieuwe fietsstoeltjes voor achterop. De fietsstoeltjes zijn uitgebreid getest door een panel van 12 ouders en kinderen. Onze experts gaven een oordeel over de veiligheid en constructie. De Beste Koop heb je al voor zo'n €50. 

Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden


De best geteste fietsstoeltjes voor achterop

Lees alles over de geteste fietsstoeltjes voor achterop, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden). Geen lid? Maak kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang. 

Bekijk de testresultaten
 • BesteDetail-Fietszitje-Achterop-kleur

  Vanaf € 84,95

  Testoordeel 8,0

  1 review

 • BesteDetail-Fietszitje-Achterop-kleur

  Vanaf € 75,99

  Testoordeel 7,8

  0 reviews

De beste fietsstoeltjes

Wij testen diverse fietsstoeltjes van Bobike, GMG Yepp en Hamax op onder meer veiligheid, comfort, een duurtest en installatie. Maar welke fietsstoeltjes zijn goed en welke juist niet?

Twee fietsstoeltjes zijn Beste uit de Test. Ontdek welk stoeltje het meeste waar voor je geld biedt en bekijk de test van de fietsstoeltjes.

Top 3 aandachtspunten uit onze test

 • Ruimte: niet alle stoeltjes laten evenveel ruimte over voor de ouder om te fietsen. 
 • Stabiliteit: met sommige stoeltjes is de fiets niet meer stabiel.
 • Voetbescherming: bij stoeltjes achterop is het van het grootste belang dat de voetjes goed beschermd worden. Bij alle fietsstoeltjes is de bescherming voldoende, maar het ene is hier wel beter in dan het andere.

Vergelijk de fietsstoeltjes en kies de beste! Bekijk de testresultaten.

De best geteste fietsstoeltjes

 • We testen of de stoeltjes aan de veiligheidsnorm voldoen.
 • Panels van ouders en kinderen testen de stoeltjes op gebruiksgemak.
 • Met een duurtest testen we of de constructie van het stoeltje sterk is.

De grootste verschillen blijken te zitten in het gebruiksgemak, de bescherming van de voetjes en de prijs. Een duurder fietsstoeltje is niet per definitie het beste. Bekijk de testresultaten voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!