icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis
Gebruikstips

Gebruikstips voor je fietsstoeltje

Het is belangrijk om je kinderen veilig te vervoeren. Jaarlijks belanden er namelijk veel kinderen op de eerste hulp na fietstochtjes. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen met veilige fietsstoeltjes, spaakbeschermers en een aantal handige tips.

Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden


1
Vervoer je kinderen veilig achterop

2
Fietsen met een baby

Kan je kind nog niet zelfstandig zitten? Dan mag hij niet in een fietszitje. Toch zijn er manieren om je baby te vervoeren met de fiets:

  • Is je kind 4 maanden of ouder? Dan kun je een speciale drager kopen om een autostoeltje achterop je fiets te bevestigen. Zo’n drager ziet er misschien niet zo stabiel uit, maar volgens veiligheidNL gebeuren er maar weinig ongelukken mee. Toch worden ze niet vaak gebruikt.
  • Heb je een fietskar of bakfiets? Zet dan een autostoeltje of babyschelp vast met een speciale bevestigingsset. Gebruik eventueel een extra hoofdsteun.
  • Plaats het zitje bij voorkeur tegen de rijrichting in.
  • Wil je de trillingen verminderen? Het helpt om extra gewicht in de bak te plaatsen. Bijvoorbeeld in de vorm van een broertje/zusje of boodschappen.

Hou in deze periode de ritjes kort. Te veel trillingen zijn niet goed voor je baby.

Niet in een draagzak!

Is een bakfiets of fietskar geen optie? Dan kan het verleidelijk zijn om te fietsen met je kind in een draagzak. Doe dit niet. De draagzak biedt geen enkele bescherming bij een val. Je baby kan er zelfs uit vallen of jij kan tijdens een val op je kind belanden.

Gebruikstips_fietsenmetjebaby

Test fietsstoeltjes

illust-dossier-probleem-community
Community

Deel je ervaringen

Is een baby achterop in een fietsstoeltje wel zo veilig? Welke accessoires zijn handig? Vraag het de Community of deel zelf je ervaringen.

We zijn de topics aan het ophalen...