icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Hoe wij fietsstoeltjes testen

Als je een kind meeneemt op de fiets is een veilig fietsstoeltje belangrijk. Experts bekeken de veiligheid, het installatiegemak en de constructie van een aantal fietsstoeltjes van bekende merken zoals GMG Yepp en Bobike. Ook deden we een paneltest. In 2014 deden we dat met 6 ouders en hun kind, in 2016 met 12 ouders en kinderen. Zij testten de fietsstoeltjes op gebruiksgemak, comfort en gemak van fietsen met het zitje. In de vergelijker kun je zien welk model in 2014 en welk in 2016 is getest.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden


Experts beoordelen of de fietsstoeltjes voldoen aan de normen voor veiligheid. Daarnaast kijken zij ook naar de handleiding. Ook wordt het gekeken hoe zichtbaar het fietsstoeltje is. Het is ook zeker belangrijk dat het fietsstoeltje stabiel is. Hoe lang het stoeltje meegaat testen we met een duurtest. Tot slot beoordelen we het montagegemak.

Ook deden we een paneltest. In 2014 deden we dat met 6 ouders en hun kind, in 2016 met 12 ouders en kinderen. Zij testten de fietsstoeltjes op gebruiksgemak, comfort en gemak van fietsen met het stoeltje. In de vergelijker van fietsstoeltjes kun je zien welk model in 2014 en welk in 2016 is getest.

Bekijk welke fietsstoeltjes als Beste uit de Test komen of vergelijk alle fietsstoeltjes.

Type fietsstoeltjes

Wij testten de volgende type fietsstoeltjes:

  • fietsstoeltjes voor voorop de fiets (aan het stuur). De stoeltjes zijn getest met een windscherm.
  • fietsstoeltjes voor achterop. Wij testen stoeltjes die aan het frame zijn gemonteerd.

Bij veel fietsstoeltjes voor achterop kun je kiezen tussen een bevestiging aan het frame (de zadelbuis), of aan de bagagedrager. Aangezien niet alle fietsen een bagagedrager hebben, kozen wij voor de bevestiging aan het frame. Sommige testonderdelen (zoals het bevestigen van het kind in het stoeltje) zijn voor beide systemen natuurlijk gelijk, maar op veel andere onderdelen zijn er verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het montagegemak en de duurtest. Ook kan het stoeltje tijdens het rijden anders reageren. Vandaar dat de versie van de geteste stoeltje die aan de bagagedrager worden bevestigd geen testoordelen hebben.

Testresultaten

Weten welk fietsstoeltje het beste scoort? Vergelijk de fietsstoeltjes of bekijk direct welk fietsstoeltjes als beste uit de test komt.

Lees meer over onze predicaten Beste Koop en Beste uit de Test.

Bekijk het beste fietsstoeltje Vergelijk alle fietsstoeltjes

Test fietsstoeltjes

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten.

Hoe wij testen - Predicatenuitleg