icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Spaakafschermers

Eerste indruk|Jaarlijks belanden maar liefst 2300 kinderen (tot 6 jaar) op de eerste hulp, doordat hun voetjes tussen de spaken beklemd raakten.  Jasbeschermers zijn niet stevig genoeg om de voetjes te beschermen, ze gaan makkelijk kapot. Stevige spaakafschermers zoals Yeppie Feet en Veilige Voetjes bieden uitkomst.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:1 oktober 2015


Merk Yeppie Feet & Veilige Voetjes

Richtprijs € 19,90 (Yeppie Feet) en € 31,70 (Veilige Voetjes)


Type spaakafschermers


Voetbeschermers

Conclusie

De spaakafschermers van Yeppie Feet zijn stevig, sluiten mooi aan op de fiets en hebben een nette en eenvoudige bevestiging. Puntje van kritiek, hij zou ook aan de achterkant nog best een stukje langer mogen zijn. Als je losse voetsteuntjes op je fiets hebt zitten, dan kunnen de hielen van je kind ook niet bij de spaken.

De Veilige Voetjes heeft als pre dat hij wat langer is en dus geschikter wanneer je losse voetsteuntjes hebt. Ook leuk van de Veilige voetjes is, dat je door de verschillende prints je fiets tegelijkertijd een beetje oppimpt. Nadeel van de spaakafschermers van Veilige Voetjes is dat ze niet mooi aansluiten op de fiets en lastiger te monteren zijn.

Beiden bieden meer bescherming voor de voeten van je kind dan een jasbeschermer.

Voor welke fiets?

De Yeppie Feet en de Veilige Voetjes zijn geschikt voor 26" en 28" fietsen. Bij Yeppie Feet maak je de beschermer op de juiste maat. Bij Veilige Voetjes moet je de juiste maat bestellen. Beide spaakafschermers worden aan de buitenzijde van je spatbord en deels aan je frame opgehangen met tiewraps.

Spaakafschermer Veilige-Voetjes-ZuurstokHandleiding

De handleiding van Yeppie Feet staat op de verpakking. Veilige Voetjes verwijst naar de website. Vervelend is dat je die handleiding - bij het intikken van de link - gelijk downloadt. Niet fijn als je niet op wifi zit.

De handleiding bestaat maar uit 2 A4-tjes, de foto's zijn niet duidelijk. Het is daarom niet goed te zien wat er met de lipjes moet gebeuren die aan de bovenkant zitten. Je moet ze naar binnenduwen en onder je spatbord haken... Als dat lukt, want een van de lipjes brak bij ons af bij het naar binnen drukken. Op de website is weer niet goed te zien waar je de tiewraps moet aanbrengen, want die hebben ze op de foto online weggelaten.

Uitsparingen voor het slot

Bij de Yeppie Feet spaakbeschermer moet je voor gebruik een uitsparing maken voor je slot en eventueel van de onderkant een randje afhalen. Hoewel de plek voor de uitsparingen al enigszins is voorbewerkt heb je wel een mesje nodig om het deel eruit te halen dat er voor jouw fiets uit moet. De Veilige Voetjes zijn al voorzien van een uitsparing voor het slot.

spaakafschermers Bevestigingsmateriaal-regenboogmodelTiewraps

Je zet beide spaakafschermers vast met tiewraps. Die van Yeppie Feet bestaan uit 2 delen en zijn herbruikbaar. De afschermers van Yeppie Feet sluiten mooier aan op de fiets en de bevestiging is veel mooier dan die van Veilige Voetjes.

Veilige Voetjes gebruikt klassieke tiewraps. De gaten waar je die doorheen moet halen zijn niet allemaal even handig geplaatst en het ziet er na bevestiging houtje touwtje uit. Zeker aan de achterkant is het moeilijk om het laatste stuk goed vast te zetten; dat klappert daarom nog.

Spaakafschermer Bevestigingsmateriaal-zwartVerschillende kleuren

De Veilige Voetjes zijn in 11 verschillende prints te koop. De Yeppie Feet zijn er alleen in het transparant grijs. 

Waar te koop?

Yeppie Feet van Yepp (19,90 incl 4,95 verzendkosten)
Veilige Voetjes (31,70 incl 6,75 verzendkosten)

Volg alles van Baby & Kind via: