icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Amsterdam winnaar EK fietsdiefstal

Nieuws
|
Elke 5 minuten wordt er in Europa een fiets gestolen, volgens de website Welovecycling.com. Maar in welke hoofdstad wordt je fiets het snelst gestolen? De site organiseerde het officieuze Europees Kampioenschap fietsdiefstal, met als deelnemers Rome, Praag en Amsterdam.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 10 december 2015

News-AmsterdamWinnaarFietsdiefstal

In de 3 steden werd een mooie fiets zonder slot achtergelaten op een centraal punt. Amsterdam 'won' overtuigend; na iets meer dan 22 minuten werd de fiets gestolen. Rome pakte het zilver (1 uur en 7 minuten), Praag 't brons. De nietsvermoedende dieven werden overigens getrakteerd op een (onschuldige) poederbom en een feestorkest.

Je fiets verzekeren

De hilarische video van het EK fietsdiefstal is te zien op Welovecycling.com. Volgens de site worden er in Amsterdam jaarlijks 45.000 fietsen gestolen, in Rome 15.400 en in Praag 1900.

In Nederland worden in absolute aantallen de meeste fietsen in Amsterdam gestolen. Maar relatief - per 1000 inwoners - is Groningen al jaren koploper. Deze steden horen dan ook tot de duurste om je fiets te verzekeren.

Kijk verder voor tips om te voorkomen dat jóuw fiets wordt gestolen, of hoe jouw rijwiel te verzekeren.

Bron: We lovecycling.com

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.