icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Fietsverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Fietsverzekering.


2018

Eerste indruk | 23 januari 2018

Gavin

Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?

2017

25 augustus 2017

Extra kosten bij fietsen en e-bikes

Koop je een fiets of e-bike dan kun je verrast worden door bijkomende kosten, zoals kosten voor het rijklaar maken of afleveren.

Nieuws | 23 augustus 2017

Verzekeraars enthousiast over e-bikes met gps

Gps-trackers helpen het voorkomen van diefstal en het terugvinden van gestolen e-bikes. Dit kan leiden tot lagere verzekeringspremies, blijkt uit een rondgang van de Consumentenbond langs verzekeraars.

Nieuws | 23 juni 2017

Verzekeraar onna-onna stopt

Onna-onna gaat samen met zijn enige aandeelhouder Aegon. Daarmee houdt de op vrouwen gerichte verzekeraar - na bijna 10 jaar - op te bestaan.

Nieuws | 20 maart 2017

Fors minder aangiftes fietsdiefstal

Het aantal aangiftes van fietsendiefstal is in 2016 fors gedaald. In totaal stapten 96.507 gedupeerden naar de politie, bijna 10% minder dan in 2015.

Nieuws | 17 februari 2017

Hoverboard of elektrische step: wat is waar verzekerd?

Voor veel voertuigen is het onduidelijk of een kenteken verplicht is en wie aansprakelijk is bij schade. Denk aan de populaire hoverboard en elektrische step.

Nieuws | 5 januari 2017

Transparantie provisie schadeverzekeringen niet verplicht

Transparantie over de hoogte van provisie bij schadeverzekeringen wordt in Nederland niet verplicht, tenzij het om provisie gaat die de consument rechtstreeks aan de dienstverlener betaalt.

2016

Eerste indruk | 19 december 2016

POT: peer-to-peerverzekeringsapp

Reaal (onderdeel van Vivat) lanceerde eind november POT. Een peer-to-peerverzekeringsapp waarmee je samen met vrienden spullen kunt verzekeren tot €5000, onderling en zonder verzekeraar.

Nieuws | 13 december 2016

Verbod voor appen op de fiets

Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) is gestart met de voorbereiding van een wettelijk verbod voor het gebruik van telefoons op de fiets. Alleen handsfree bellen is straks nog toegestaan.

Nieuws | 25 november 2016

Speed-pedelec = bromfiets

Snelle elektrische fietsen (speed-pedelecs) vallen vanaf 1 januari 2017 onder de regels voor de bromfiets. Voor eigenaren van een nieuw exemplaar brengt dit een aantal strengere regels met zich mee.

Nieuws | 14 november 2016

Verzekeraars in verweer tegen Kifid-uitspraken

Verzekeraars zijn het er niet mee eens dat hun premies per jaar maximaal 10% mogen stijgen en gaan in verweer.

Nieuws | 17 augustus 2016

Weer minder fietsdiefstallen

De lichte dalende trend van het aantal fietsdiefstallen heeft zich in de eerste helft van 2016 voortgezet. Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Eerste indruk | 16 augustus 2016

FastRider Fietstrolley

De FastRider Fietstrolley is een forse boodschappentrolley die je makkelijk op de fiets kunt meenemen. Maar niet alles is even handig aan deze fietstrolley. 

Nieuws | 11 juli 2016

Sleutel kwijt, fiets tóch vergoed

Wordt je fiets gestolen, maar kun je niet de verplichte 2 sleutels overleggen? Wellicht wordt je gestolen fiets tóch vergoed.

Nieuws | 27 juni 2016

Fiets mee op vakantie? Check je reisverzekering!

Nederlanders zijn fietsers. Dus nemen ze graag hun fiets mee achterop de auto, caravan of camper. Maar wat als daar iemand tegenaan rijdt? Of je fiets wordt gestolen? De reisverzekering dekt meestal niet alle schade.

Nieuws | 31 mei 2016

Dekking accu wisselt sterk

De accu van e-bikes begeeft het vaak al na enkele jaren. Dit soort eigen gebrek valt niet onder de dekking van een e-bikeverzekering. Wat wél wordt gedekt, wisselt sterk per verzekeraar.

Nieuws | 18 mei 2016

Oude fiets niet overal welkom

Met een oude of tweedehandsfiets kun je niet bij alle fietsverzekeraars terecht.

Nieuws | 7 april 2016

Minder aangiftes fietsdiefstal

Het aantal aangiftes van fietsdiefstal is in 2015 met een kleine 4% gedaald tot 106.835.

Nieuws | 30 maart 2016

E-bike verzekeren fiks duurder

De kans dat je nieuwe e-bike wordt gestolen is sinds 2013 hard gestegen. Dit vertaalt zich links en rechts in piekende verzekeringspremies.

22 maart 2016

Ik heb een klacht over mijn verzekeraar. Wat kan ik doen?

Je stuurt eerst een klacht naar de verzekeraar. Ben je niet tevreden met de afhandeling? Dan kun je terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in