icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Diefstal elektrische fietsen aangepakt

Nieuws
|
Verzekeraars en politie werken sinds een paar maanden samen om de forse toename van e-bike-diefstallen terug te dringen
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 16 maart 2016

Diefstal-ebikes-aangepakt-Nieuws

Diefstal terugdringen

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) luidden fietsverzekeraars de noodklok over het aantal gestolen e-bikes. Sinds een paar maanden werken in het Platform Fietsendiefstal onder meer politie en verzekeraars samen om het aantal diefstallen van e-bikes terug te dringen, door bijvoorbeeld lok-e-bikes in te zetten op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen. 'Dit doen we onder andere op aanwijzen van verzekeraars. Zowel voor de politie als verzekeraars en fabrikanten van e-bikes is het belangrijk dat de diefstallen de kop in worden gedrukt. We zijn op een punt gekomen dat er echt iets moet gebeuren’, vertelt Mojgan Yavari van AVc.

293 fietsen per dag

Dagelijks worden in Nederland 293 fietsen gestolen. Het aantal aangiften van fietsendiefstal is gedaald van 110.870 in 2014 naar 106.835 in 2015. Omdat de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebaseerd zijn op aangiftes, vormen ze slechts het topje van de ijsberg. In de CBS-cijfers wordt overigens geen onderscheid gemaakt tussen diefstal van 'gewone' en elektrische fietsen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.