icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ANWB: Gestolen fiets in 48 uur terug

Nieuws
|
ANWB belooft dat je gestolen fiets gegarandeerd binnen 48 uur terug is. Tenminste, als je de nieuwe 'Blijven Fietsen Verzekering' afsluit.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 26 april 2018

Diefstal-ebikes-aangepakt-Nieuws

De ANWB werkt hiervoor samen met 1000 fietsendealers. Die geven de verzekerde fietsen een speciale zender. Daarmee is een fiets of e-bike volgens de ANWB ‘vrijwel altijd terug te vinden’.

Opsporing zelf in gang zetten

Je activeert de zender via de ANWB Fietsen-app. Zo zet je de opsporing van je gestolen fiets in gang. Het bedrijf Find Recover & Insurance Service (FRIS) spoort vervolgens je fiets op.

Uitvoerig getest

‘Het systeem is door de ANWB uitvoerig getest en succesvol gebleken’, aldus de verzekeraar. ‘Eenmaal voorzien van dit opsporingssysteem zullen fietsen ook minder diefstalgevoelig zijn.’

Wordt je fiets niet binnen 48 uur teruggevonden? Dan krijg je als vergoeding een nieuwe fiets.

Doorlopende verzekering

ANWB lanceert de nieuwe verzekering op 2 mei. Het gaat om een complete, doorlopende e-bikeverzekering, inclusief pechhulpservice en 5 jaar lang vergoeding van de nieuwwaarde. De premie ligt iets hoger dan die van een 'normale' doorlopende polis van ANWB. Voor een e-bike van €2000 is de premie bijvoorbeeld zo'n €85 per jaar.

Bron: ANWB/Consumentenbond

Lees meer:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.