icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Iets meer fietsdiefstallen geregistreerd

Nieuws
|
In 2013 zijn 107.055 fietsdiefstallen geregistreerd. Omgerekend betekent dit een aantal van 6,4 per 1000 inwoners.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 1 april 2014

De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) betekenen een lichte stijging van het aantal fietsdiefstallen ten opzichte van 2011 en 2012. Toen turfde de politie 105.515 respectievelijk 106.155 aangiftes van gestolen rijwielen, omgerekend 6,3 per 1000 inwoners.

Andere berekenwijze

Sinds 2004 is het aantal geregistreerde fietsdiefstallen wel fors gedaald. Dat heeft ook te maken met een andere berekeningswijze van het CBS.

Groningen blijft koploper

In Groningen loop je nog altijd het grootste risico dat je fiets wordt gestolen; 18,8 stuks per 1000 inwoners verdwenen er daar vorig jaar. In Nijmegen (18) en Enschede (16,1) staat je rijwiel evenmin erg veilig. Jouw fiets tegen diefstal en/of beschadiging verzekeren? Ga naar onze productvergelijker en vergelijk de verzekeringen voor gewone fietsen en e-bikes.

Bron: CBS

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test fietsverzekeringen