icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klaverblad scherpt voorwaarden aan

Nieuws
|
Klaverblad scherpt vanaf 1 oktober 2015 enkele voorwaarden van zijn fietsverzekering aan. Als je fiets goed op slot stond in een gebouw maar wordt gestolen zónder sporen van inbraak, vergoedt Klaverblad de schade.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 1 oktober 2015

fiets-in-schuur-220-x-170Diefstal uit een gebouw (denk aan een schuur of afsluitbare berging) met zichtbare sporen van inbraak was en blijft gedekt. Het maakt niet uit of de fiets binnen goed op slot stond. De verzekeraar heeft verder de termijn van 30 dagen waarna wordt uitgekeerd geschapt. Voor ons testoordeel hebben deze wijzigingen overigens geen gevolgen.

Stuk strenger

Met de genoemde termijn van maximaal 24 uur is Klaverblad wel een stuk strenger dan de concurrentie. Die termijn geldt ook als je fiets ‘op een andere plaats’ wordt gestolen. De verzekeraar keert dan alleen uit ‘als u aannemelijk kunt maken dat uw fiets daar maximaal 24 uur en goed op slot stond’.

Onvoorziene omstandigheden

Dit betekent dat als je je fiets maandagochtend op slot zet bij een NS-station en je deze pas dinsdagavond weer ophaalt, je van Klaverblad geen vergoeding krijgt als je fiets dan gestolen blijkt te zijn. De verzekeraar geeft aan in de praktijk wel wat soepeler te zijn.

Een woordvoerder: ‘Per geval beoordelen wij of wij misschien toch vergoeden. Dit hangt onder meer af van hoelang de fiets daar heeft gestaan. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat een fiets het hele weekend bij een station blijft staan. Als een fiets toevallig eens een nacht bij een station blijft staan, dan zullen wij de schade (afhankelijk van de overige omstandigheden) waarschijnlijk wel vergoeden.’

Grove schuld of nalatigheid

Bij andere verzekeraars staat niet in de voorwaarden hoelang een rijwiel ergens maximaal mag staan. Wel is er meestal geen vergoeding als diefstal of schade het gevolg is van opzet, grove schuld of nalatigheid.

Bron: Klaverblad/Consumentenbond

Bekijk ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.