icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oude fiets niet overal welkom

Nieuws
|
Met een oude of tweedehandsfiets kun je niet bij alle fietsverzekeraars terecht. Klaverblad en Verzekeruzelf.nl zijn het strengst: alleen nieuwe fietsen of e-bikes zijn welkom, waarbij Klaverblad als leeftijdgrens 1 jaar hanteert. Europeesche/Kingpolis accepteert e-bikes alleen als ze nieuw gekocht zijn.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 18 mei 2016

Gebruikstips_antidiefstalchip

Nieuw gekocht

Bij Allianz Global Assistance en FietsNed kun je een fietsverzekering afsluiten als je fiets maximaal 3 jaar oud is. De overige aanbieders hanteren geen maximumleeftijd.

Tweedehands

Heb je een tweedehands fiets, dan zijn er opvallende verschillen in het acceptatiebeleid tussen verzekeraars. Bij Enra moet een fietsenverkoper je (elektrische) fiets eerst taxeren. Enra verzekert je fiets dan voor de getaxeerde waarde. Bij ANWB/Unigarant, Hema en Univé wordt je fiets verzekerd aan de hand van de aanschafprijs.

Bij sommige verzekeraars kan het allebei, nota of taxatie, zoals:

  • Allianz Global Assistance/FietsNed, tot 6 maanden na de aankoop
  • Kingpolis/Europeesche, alleen als het om gewone fietsen gaat
  • Onna-onna, tweedehands fietsen mogen maximaal 2 jaar oud zijn

Maximumwaarde

Ook wat betreft de maximale waarde van een (nieuwe) fiets zijn er verschillen. Die variëren van €3000 (Hema, Klaverblad en Univé) tot €10.000 (Verzekeruzelf.nl). ANWB, Univé en Unigarant laten pas ná een online polisaanvraag weten als je fiets te duur is. Niet zo handig als je al aan je fietsvakantie bent begonnen.

Bij Univé kún je ook duurdere fietsen en e-bikes verzekeren, maar alleen onder ‘aanvullende acceptatievoorwaarden’: namelijk als je meerdere verzekeringen bij de verzekeraar hebt of afsluit. De overige fietsverzekeraars houden €5000 tot €6000 aan als hoogste verzekerde bedrag.

Bron: Consumentenbond

Bekijk welke fietsen je nog meer kunt verzekeren - en waar

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.