icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Sleutel kwijt, gestolen fiets tóch vergoed

Nieuws
|
Wordt je fiets gestolen, maar kun je niet de verplichte 2 sleutels aan je verzekeraar overleggen? Wellicht wordt je gestolen fiets tóch vergoed. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 11 juli 2016

Minder aangiftes fietsdiefstal Nieuws

Een klant van Kingpolis krijgt haar gestolen fiets vergoed, ondanks dat zij niet 2 fietssleutels kon overleggen zoals in de voorwaarden van Kingpolis (en andere fietsverzekeraars) staat. De eigenaar was 1 van haar fietssleutels kort voor de diefstal verloren en kon daardoor niet beide sleutels overleggen. Omdat het zaterdag was, kon zij haar verzekeraar Kingpolis ook niet telefonisch bereiken om het verlies van de sleutel te melden. Kingpolis weigerde daarom uit te keren.

Getuigenverklaring doorslaggevend

De Geschillencommissie oordeelde echter onlangs dat de verzekeraar uit het Friese Lemmer ‘niet daadwerkelijk in een redelijk belang is geschaad’. Want er kon op een andere manier worden aangetoond dat de fiets op slot stond. Voor de commissie was doorslaggevend dat getuigen bevestigden dat de fiets van de verzekerde op slot stond en vastzat aan een hek. Kingpolis heeft het niet-bindende advies inmiddels opgevolgd en de aanschafprijs aan de klant uitgekeerd.

Ben je verzekerd en kun je ook maar 1 sleutel bij je verzekeraar overleggen? Misschien kun jij je voordeel doen met het Kifid-advies. Als je 1 of meer fietssleutels verliest, moet je ze wel snel bij laten maken en je verzekeraar hiervan op de hoogte stellen.

Lees ook:
Gebruikstips voor je fietsverzekering

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.