icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veel fietsersleed op oranje feestdag

Nieuws
|
Fietsers doen er zaterdag, op Koningsdag, extra verstandig aan te controleren of hun fiets goed op slot staat, voor ze zich in het feestgedruis storten.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 24 april 2014

Uit een analyse van de afgelopen 5 Koninginnedagen, door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat fors meer schade aan verzekerde fietsen wordt geclaimd.

Tweedehandsje

Het gaat daarbij vooral om diefstal: op de oranje feestdag komen gemiddeld 125 claims binnen, tegenover circa 75 op een doorsnee dag. Doordat veel mensen op Koningsdag de fiets pakken, signaleert het Verbond aan de andere kant een stuk minder aanrijdingen met de auto. Nog een ‘pluspunt’: als je fiets ondanks deze waarschuwing tóch wordt gestolen, is er op 1 van de vele vrijmarkten vast wel een goedkoop tweedehandsje te vinden.

Bron: CVS/Consumentenbond

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test fietsverzekeringen