icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veel fietsersleed op oranje feestdag

Nieuws
|
Fietsers doen er zaterdag, op Koningsdag, extra verstandig aan te controleren of hun fiets goed op slot staat, voor ze zich in het feestgedruis storten.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 24 april 2014

Uit een analyse van de afgelopen 5 Koninginnedagen, door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat fors meer schade aan verzekerde fietsen wordt geclaimd.

Tweedehandsje

Het gaat daarbij vooral om diefstal: op de oranje feestdag komen gemiddeld 125 claims binnen, tegenover circa 75 op een doorsnee dag. Doordat veel mensen op Koningsdag de fiets pakken, signaleert het Verbond aan de andere kant een stuk minder aanrijdingen met de auto. Nog een ‘pluspunt’: als je fiets ondanks deze waarschuwing tóch wordt gestolen, is er op 1 van de vele vrijmarkten vast wel een goedkoop tweedehandsje te vinden.

Bron: CVS/Consumentenbond

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.