icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Weer iets minder fietsdiefstallen

Nieuws
|
De lichte dalende trend van het aantal fietsdiefstallen heeft zich in de eerste helft van 2016 voortgezet. Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (stAVc), zonder exacte cijfers te noemen.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 17 augustus 2016

Gebruikstips_Hoevoorkomjedatjefietsgestolen

Niets boven Groningen

De stAVc geeft wel een mooi overzicht van het aantal aangiftes per gemeente, zowel in absolute aantallen als per 10.000 inwoners. Daaruit blijkt dat er voor fietsendieven opnieuw niets boven Groningen gaat, met 83,3 gestolen rijwielen per 10.000 inwoners. Andere studentensteden als Delft (72,7), Enschede (70,2) en Utrecht (60,7) volgen op gepaste afstand.

Verrassende stijgers

In absolute zin blijft Amsterdam ook de fietsdiefstalhoofdstad van ons land, met 4492 aangiftes. Rotterdam is tweede met 3068. Grootste stijgers ten opzichte van de eerste helft van 2015 zijn de gemeenten Ferwerderadiel (Fr; +500%), Zoeterwoude (ZH; +450%) en Ten Boer (Gr; +350%).

Over heel 2015 kwam het aantal aangiftes van fietsdiefstal volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit op 106.835, een kleine 4% minder dan het jaar ervoor. Aangezien lang niet van alle diefstallen aangifte wordt gedaan, ligt het werkelijke aantal gestolen fietsen naar verwachting veel hoger.

Bron: stAVc/CBS/Consumentenbond
 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.