icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fors minder aangiftes fietsdiefstal

Nieuws
|
Het aantal aangiftes van fietsendiefstal is in 2016 fors gedaald. In totaal stapten 96.507 gedupeerden naar de politie, bijna 10% minder dan in 2015.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 20 maart 2017

Gebruikstips_watmoetjedoengestolen_NW

De daling tekende zich al af in de eerste helft van het jaar en is een voortzetting van een langere tendens. In onder meer Tilburg (31,6%), Maastricht (28,4%) en Eindhoven (22,6%) daalde het aantal aangiften met dubbele cijfers. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Avc).

Weinig aangifte

De ervaring leert dat slachtoffers van fietsendiefstal in slechts 25 tot 35% van de gevallen de politie inlichten. AVc-directeur Titus Visser gaat er niettemin van uit dat het aantal daadwerkelijke diefstallen vorig jaar eveneens is gedaald.

Lokfietsen werken

Veel gemeenten hebben het toezicht opgevoerd op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen. Daarnaast werden ongeveer duizend daders op heterdaad betrapt toen ze toehapten op een zogeheten lokfiets van de politie.

Tot slot maken meer fietsers gebruik van een tweede slot. Wij hebben nog een paar anti-diefstaltips voor je.

Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.