icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Welke fietsverzekeringen zijn er?

Een fietsverzekering kun je afsluiten bij de aankoop van je fiets. Dit doe je dan in de fietsenwinkel. Een andere mogelijkheid is om zelf online een fietsverzekering af te sluiten. Waar moet je op letten? En wat zijn de verschillen? 
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 10 juni 2022

fietsenwinkel

Afsluiten bij de fietsenwinkel of online?

Veel rijwielhandelaren hebben een overeenkomst met 1 of 2 grote verzekeraar(s). Vaak gaat het om verzekeraars:

  • Enra
  • ANWB
  • Kingpolis

Dat zijn goede verzekeringen. Vergeleken met veel polissen die je online afsluit, zijn er wel wat nadelen. Vergelijk dus altijd eerst zelf premies en voorwaarden!

Wat zijn de mogelijkheden?

Extra dekkingen

Naast de belangrijkste dekkingen die we hieroven noemen, zijn er ook extra's die je kunt verzekeringen. Soms zijn deze standaard en soms kun je er zelf voor kiezen. Je betaalt hier natuurlijk extra premie voor. Vraag je dus af of je die extra dekking(en) echt nuttig vindt.

De premie van een fietsverzekering

De hoogte van de premie hangt vooral af van je postcode. Gemiddeld vallen de grote steden en studentensteden in de duurste regio en kleinere plaatsen 'in de provincie' in de goedkoopste. Voor de premie zitten randgemeenten er meestal tussenin. 

Hema, InShared en Interpolis kijken ook naar de leeftijd van de verzekerde. Jongeren zijn daarbij duurder uit dan oudere fietsers. Bij Hema en InShared ligt het omslagpunt bij 35 jaar, bij Interpolis is dat 48.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.