icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Welke fietsverzekeringen zijn er?

Veel fietsverzekeringen sluit je af bij een fietsenwinkel. Maar waar moet je eigenlijk op letten? En wat is het verschil tussen de verzekeringen die je afsluit bij een fietsenwinkel en verzekeringen die je online afsluit?
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 30 maart 2022

fietsenwinkel

Afsluiten bij de fietsenwinkel of online?

Veel rijwielhandelaren hebben een overeenkomst met 1 of 2 grote verzekeraar(s). Vaak gaat het om verzekeraars:

  • Enra
  • ANWB
  • Kingpolis

Dat zijn goede verzekeringen. Vergeleken met veel polissen die je online afsluit, zijn er wel wat nadelen. Vergelijk dus altijd eerst zelf premies en voorwaarden!

Wat zijn de mogelijkheden?

Extra dekkingen

Naast bovenstaande hoofddekkingen bieden verschillende fietsverzekeraars nog 1 of meer aanvullende dekkingen, standaard of optioneel. Je betaalt hier natuurlijk extra premie voor. Vraag je dus af of je die extra dekking(en) echt nuttig vindt of niet.

De premie van een fietsverzekering

De hoogte van de premie hangt vooral af van je postcode. Je woonplaats kan per verzekeraar in een andere regio of postcodegebied vallen. Gemiddeld vallen de grote steden en studentensteden in de duurste regio en kleinere plaatsen 'in de provincie' in de goedkoopste. Voor de premie zitten randgemeenten er meestal tussenin. 

Hema, InShared en Interpolis kijken ook naar de leeftijd van de verzekerde. Jongeren zijn daarbij duurder uit dan oudere fietsers. Bij Hema en InShared ligt het omslagpunt bij 35 jaar, bij Interpolis is dat 48.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.