icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief financieel adviseur

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Financieel adviseurs.


2018

Nieuws | 22 februari 2018

Consument is voor openheid provisie schadeverzekeringen

Consumenten willen weten welk bedrag een tussenpersoon aan vergoedingen ontvangt bij het afsluiten van een schadeverzekering.

2017

Nieuws | 12 december 2017

Openheid over provisie bij schadeverzekeringen moet in de wet

Bemiddelaars in schadeverzekeringen moeten hun klanten actief gaan informeren over de hoogte van de provisies die ze krijgen. De minister van Financiën moet die verplichting in de wet opnemen.

Nieuws | 28 november 2017

Lot Geschillencommissie weer in handen Tweede Kamer

Voor het derde jaar op rij kondigt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de subsidie op de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken stop te zetten. De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op dit destructieve plan van tafel te vegen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

12 oktober 2017

Beleggingskosten: gratis bestaat niet

Handelen in beleggingsfondsen en aandelen wordt steeds goedkoper. Er zijn aanbieders waarbij je (bijna) gratis kunt handelen, maar schijn bedriegt.

Eerste indruk | 28 september 2017

NVM Online bieden

Met NVM Online bieden kun je online een bod uitbrengen op een woning. Handig is dat je zo sneller kunt bieden dan via de gebruikelijke weg. Nadeel is wel dat het uitlokt tot ‘overbieden’.

31 augustus 2017

Financieel advies: hoe zit het met nazorg?

Wie een financieel product heeft afgesloten heeft volgens de wet recht op nazorg. Hoe ver die nazorg gaat en of je hiervoor moet betalen hangt van verschillende factoren af.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Eerste indruk | 30 juni 2017

Hypotheekadvies Independer

De online vergelijker Independer.nl biedt nu ook telefonisch hypotheekadvies. Volgens eigen zeggen heb je bij Independer keus uit ‘bijna alle aanbieders’. Dat klopt niet.

28 juni 2017

Huis verkopen: welke makelaar kies je?

Waar let je op bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je huis? En wat is het verschil tussen een traditionele en internetmakelaar? Bepaal welke makelaar het beste bij jou past.

28 juni 2017

Hoe vind ik een goede notaris?

Als je een huis koopt, heb je een notaris nodig. Onder andere voor de leverings- en hypotheekakte. Maar hoe kies je een notaris en wat zijn de belangrijkste zaken om op te letten.

Nieuws | 31 mei 2017

Verbeterde consumenten-voorwaarden makelaardij

Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en makelaarsorganisatie VastgoedPRO introduceren verbeterde algemene consumentenvoorwaarden voor makelaarsdiensten. De nieuwe voorwaarden gaan op 1 juni 2017 in.

9 mei 2017

Schikken met bank of verzekeraar

Een conflict met een financieel dienstverlener kun je juridisch uitvechten, maar leidt vaak tot een schikking. Wanneer ga je daarmee akkoord en waar moet je op letten?

Nieuws | 4 mei 2017

Hypotheek24 moet van RCC reclame aanpassen

Tussenpersoon Hypotheek24.nl moet van de Reclame Code Commissie de reclame aanpassen. Daarmee wordt de Consumentenbond in het gelijk gesteld in een klacht tegen Hypotheek24.nl.

Nieuws | 27 maart 2017

Goedkopehypotheek.nl weer veroordeeld door Kifid

Goedkopehypotheek.nl moet een klant geld terug betalen plus een schadevergoeding voor te veel betaalde rente. Dat heeft het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) bepaald.

Nieuws | 22 maart 2017

Hypotheekadvies moet beter

Een steekproef van de Consumentenbond met mysteryshoppers laat zien dat hypotheekadviestrajecten gebreken vertonen.

Eerste indruk | 2 maart 2017

Knab Vermogensbeheer

Met sparen valt momenteel geen droog brood te verdienen. Daarom proberen banken hun klanten warm te krijgen voor beleggen. Zo verlaagde Knab onlangs de drempel voor zijn dienst Vermogensbeheer.

Eerste indruk | 20 februari 2017

Hypotheek.Singles

Hypotheekadvies met een apart tarief voor alleenstaanden. Advieskantoor A&H Finance biedt dit sinds januari 2017 aan onder de noemer Hypotheek.Singles. Volgens het advieskantoor kost een hypotheekadvies voor alleenstaanden minder tijd en kan het dus goedkoper. Klinkt goed! Maar hoeveel scheelt dit nu echt?

Nieuws | 5 januari 2017

Transparantie provisie schadeverzekeringen niet verplicht

Transparantie over de hoogte van provisie bij schadeverzekeringen wordt in Nederland niet verplicht, tenzij het om provisie gaat die de consument rechtstreeks aan de dienstverlener betaalt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in