icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Archief financieel adviseur

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Financieel adviseurs.


2017

31 augustus 2017

Financieel advies: hoe zit het met nazorg?

Wie een financieel product heeft afgesloten heeft volgens de wet recht op nazorg. Hoe ver die nazorg gaat en of je hiervoor moet betalen hangt van verschillende factoren af.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Eerste indruk | 30 juni 2017

Hypotheekadvies Independer

De online vergelijker Independer.nl biedt nu ook telefonisch hypotheekadvies. Volgens eigen zeggen heb je bij Independer keus uit ‘bijna alle aanbieders’. Dat klopt niet.

28 juni 2017

Huis verkopen: welke makelaar kies je?

Waar let je op bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je huis? En wat is het verschil tussen een traditionele en internetmakelaar? Bepaal welke makelaar het beste bij jou past.

28 juni 2017

Hoe vind ik een goede notaris?

Wil je alleen de aankoop van je woning regelen en is jouw situatie ‘standaard’ dan kun je op zoek naar de meest voordelige notaris. Is jouw situatie niet zo standaard (bijvoorbeeld: ben je ondernemer of ga je scheiden) of wil je ook andere dingen regelen zoals een samenlevingsovereenkomst of testament dan kan goed advies van een notaris vervelende gevolgen in de toekomst voorkomen. Zorg dan dat de notaris de tijd voor je heeft, ook al wordt het dan misschien wat duurder.

Nieuws | 31 mei 2017

Verbeterde consumenten-voorwaarden makelaardij

Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en makelaarsorganisatie VastgoedPRO introduceren verbeterde algemene consumentenvoorwaarden voor makelaarsdiensten. De nieuwe voorwaarden gaan op 1 juni 2017 in.

9 mei 2017

Schikken met bank of verzekeraar

Een conflict met een financieel dienstverlener kun je juridisch uitvechten, maar leidt vaak tot een schikking. Wanneer ga je daarmee akkoord en waar moet je op letten?

Nieuws | 4 mei 2017

Hypotheek24 moet van RCC reclame aanpassen

Tussenpersoon Hypotheek24.nl moet van de Reclame Code Commissie de reclame aanpassen. Daarmee wordt de Consumentenbond in het gelijk gesteld in een klacht tegen Hypotheek24.nl.

Nieuws | 27 maart 2017

Goedkopehypotheek.nl weer veroordeeld door Kifid

Goedkopehypotheek.nl moet een klant geld terug betalen plus een schadevergoeding voor te veel betaalde rente. Dat heeft het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) bepaald.

Nieuws | 22 maart 2017

Hypotheekadvies moet beter

Een steekproef van de Consumentenbond met mysteryshoppers laat zien dat hypotheekadviestrajecten gebreken vertonen.

Eerste indruk | 2 maart 2017

Knab Vermogensbeheer

Met sparen valt momenteel geen droog brood te verdienen. Daarom proberen banken hun klanten warm te krijgen voor beleggen. Zo verlaagde Knab onlangs de drempel voor zijn dienst Vermogensbeheer.

Eerste indruk | 20 februari 2017

Hypotheek.Singles

Hypotheekadvies met een apart tarief voor alleenstaanden. Advieskantoor A&H Finance biedt dit sinds januari 2017 aan onder de noemer Hypotheek.Singles. Volgens het advieskantoor kost een hypotheekadvies voor alleenstaanden minder tijd en kan het dus goedkoper. Klinkt goed! Maar hoeveel scheelt dit nu echt?

Nieuws | 5 januari 2017

Transparantie provisie schadeverzekeringen niet verplicht

Transparantie over de hoogte van provisie bij schadeverzekeringen wordt in Nederland niet verplicht, tenzij het om provisie gaat die de consument rechtstreeks aan de dienstverlener betaalt.

2016

Nieuws | 14 december 2016

Kosten koper in hypotheekaanvraag

De Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) laat Goedkopehypotheek.nl €500 adviesvergoeding terugbetalen aan een klant, omdat geen rekening is gehouden met de kosten koper.

Nieuws | 5 december 2016

Dien een klacht op tijd in bij het Kifid

Wie bijna 2 jaar wacht met het indienen van een klacht bij Kifid, krijgt nul op het rekest. Dat blijkt uit een uitspraak van de Geschillencommissie.

10 november 2016

Hypotheekadviseur geeft gekleurd advies

Ondanks het provisieverbod is het nog altijd opletten geblazen of een hypotheekadviseur wel echt onafhankelijk adviseert. Een praktijkvoorbeeld.

Eerste indruk | 7 november 2016

Prodeoplanner.nl

Prodeoplanner.nl is van Stichting Pro Deo Planner, die met lagere tarieven de drempel voor consumenten wil verlagen om een financieel planner in te huren. Via de rekentool op prodeoplanner.nl kun je zelf gratis berekeningen maken over je financiële situatie.

Nieuws | 1 november 2016

Analyse hoort bij hypotheekadvies

Een financieel adviseur moet duidelijk aangeven of het mogelijk is de hypotheek rond te krijgen binnen de termijn die in de koopovereenkomst staat.

Test | 27 oktober 2016

Notariskosten: panelonderzoek

De meeste mensen gaan automatisch naar hun vaste notaris of eentje uit de buurt, blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. Zonde, want ze laten zo vaak (veel) geld liggen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in